facebook

проф. д-р Людмил Георгиев

проф. д-р Людмил Георгиев


Професор д-р Людмил Любомиров Георгиев е роден в гр. София. Завършва висше икономическо образование и защитава докторат по „Икономика и управление на териториалните системи“ във ВИИ „Карл Маркс“-София. Основател е на първата университетска програма по Публична администрация в България, разработена в НБУ. Дългогодишен зам. ректор е на НБУ и Ректор през 2009-2012г. Специализирал е в престижни международни институции и университети, като: Калифорнийския политехнически университет, Харвардския университет, Вашингтонския университет, университета в щата Индиана, Икономическия университет в Будапеща, Московския университет, Централноевропейския университет, Комисията на Европейския съюз, Националната фондация за научни изследвания – САЩ и др.

Член е на 26 национални и международни професионални организации. Управител е на Академично сдружение за организиране и провеждане на специализации на служителите от държавната администрация,  член е на Съвета за развитие към Министерски съвет на Република България, на Експертния научен съвет към кмета на гр. София и др.


Автор е на множество публикации, преводи, научни редакции и рецензии на научна литература, издадена в страната и в чужбина.

От 2019 г. е почетен професор на НБУ.

Прикачени файлове