facebook

Стив Форбс

Стив Форбс

Удостоен с титлата „Почетен доктор на Нов български университет“ на 12 юни 2002 г.

Титлата се присъжда за изключителните му постижения в областта на издателската дейност, за приноса му към развитието на икономическата наука и съвременната цивилизация.

Г-н Стив Форбс е президент на издателство „Форбс“. Роден е през 1947 г. Завършил образованието си в Принстън, където днес вече е в борда на попечителите, Стив Форбс е отличен журналист, писател, икономист-прогностик, единствен четирикратен носител на престижната награда „Кристална Кукумявка“. Крупен издател, продуцент, стоящ умело на върха на списание „Форбс“ и неговите производни, с гигантски световни тиражи и впечатляващи интернет сайтове.

Автор и организатор, политик и общественик, ръководител в продължение на осем години на Борда, който управлява радиостанциите „Свобода“ и „Свободна Европа“. Участник в кандидат-президентските кампании като кандидат на Републиканската партия в САЩ през 1996 г. и 2000 г.

На официалната церемония по удостояването с почетната титла Стив Форбс произнася академично слово „За университетската ситуация и действителността“.

 

.

Прикачени файлове