facebook

Катрин Лалюмиер

Катрин Лалюмиер

Удостоена с титлата „Почетен доктор на Нов български университет“ на 5 октомври 2006 година.

Титлата се присъжда за принос и активна дейност в областта на европейското публично право и политически науки и за подкрепа към българските изследователи в областта на евро-интеграционните политики.

Д-р Катрин Лалюмиер е значим политик и учен в областта на публичното право и политическите науки, с изследователски принос в областта на правата на човека, европейски политики за сигурност и отбрана, културата на Европа и културното многообразие. Работила е като държавен секретар към Премиера и отговорник за публичните услуги и административните реформи в правителството на Пиер Мороа, както и като Министър на потреблението.

Кариерата ѝ минава през държавен секретар към Министерство на икономиката, финансите и бюджета на Франция; главен секретар на Съвета на Европа; член на дирекция на Радикал-Социалистическата партия; вицепрезидент на Лявата радикална партия.

На официалната церемония по удостояването с почетната титла д-р Лалюмиер произнася академична лекция “Ombres et Lumières de la Démocratie”.

 

Прикачени файлове