facebook

Джон Даниел

Джон Даниел

Удостоен с титлата „Почетен доктор на Нов български университет“ на 8 март 2000 г.

Титлата се присъжда за значителен принос в развитието на дистанционното обучение, трансфера на ноу-хау технологии и заслугите му към Училището по мениджмънт към НБУ

 
Сър Джон Даниел е Ректор на The Open University (Великобритания) и президент на The Open University. Сър Джон Даниел получава рицарско звание от кралица Елизабет през 1994 г. за заслуги във висшето образование. Кариерата му започва в Оксфорд и Парижкия университет. По време на първата си работа в Университета в Монреал учи магистърска програма по технология на образованието, прекарва лятото на 1972 г. в The Open University и оттогава се присъединява към идеята и работата за развитието на дистанционното образование. През 1999 г. се записва за студент в The Open University, за да изследва сам света на образованието. Като проповедник в Англиканската църква е първият, проповядвал в Уестминстърското абатство чрез преносим компютър. Сър Джон е почетен член на университети от десет страни.
 
На официалната церемония по удостояването с почетната титла проф. Джон Даниел произнася академична лекция "Нов университет за един нов свят".
 

Прикачени файлове