facebook

Джан Батиста Кампаньола

Джан Батиста Кампаньола


Удостоен с титлата „Почетен доктор на Нов български университет“ на 9 ноември 2006 година.

Титлата се присъжда за принос по разширяване връзките на Нов български университет с външната среда и като признание за личната и професионалната му ангажираност с проблемите на образованието и междукултурния обмен.

Н. Пр. Кампаньола е дипломат от кариерата, политик и Извънреден и пълномощен посланик на Република Италия в България, с изследователски принос в областта на икономическите европейски политики и трансатлантическите въпроси.

Защитава докторат по политически науки в Римския университет. Работи в Държавния церемониал на Републиката; в Посолството на Италия в Япония; в Белгия като Консул на Италия; в Европейската икономическа общност като говорител на италианското председателство на техническите министерски съвещания; в Министерство на външните работи на Италия; в Белиз като посланик.

Бил е гостуващ лектор в „Brookings Institute“ във Вашингтон, в Университета в Маями и Университета „Saint Thomas“ в САЩ.
Той е Кавалер и Кавалер-офицер на Ордена за заслуги към Италианската Република, Командор на Ордена на Република Сан Марин, Висш офицер на Ордена за заслуги към Италианската Република, носител е на Първа степен на японския Орден на Светото съкровище на изгряващото слънце.

През 2005 и през 2006 г. е патрон на Майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет.
 
На официалната церемония по удостояването с почетната титла Н.Пр. Кампаньола произнася академична лекция “Разширяванията като ребалансиращи фактори на световното равновесие”.
 

Прикачени файлове