facebook

Ученически състезания

karusel-sustezania_1050x399_crop_478b24840a

 

Нов български университет организира ученически състезания в различни области. Темите са ориентирани към ученици в последните класове на средното училище и са съобразени с академичния профил на университета. Целта е да се предостави възможност на най-добре представилите се участници да получат приоритететен прием в бакалавърските програми и в магистърските програми „Архитектура“ и „Право“ в НБУ.

 

 • 19 юни 2024 г. (срок за регистрация на ученици) - РЕКЛАМНО МЕЖДУЧАСИЕ


 • Срок за регистрация: 19 юни 2024 г.

  Рекламно междучасие е проект на Нов български университет, разработен специално за ученици (между 14 и 18 годишна възраст) – таланти в областта на дизайна, рекламата, комуникациите, ПР, маркетинг и всичко, свързано с екранни изкуства, предприемачество и комуникации.


  Какво ще се случва в Рекламното междучасие?

   

  • Вдъхновение и повече познание в областта на маркетинг, творчеството, рекламата и комуникациите.

  Виж повече за нашите лектори тук: https://adbreak.bg/lecturers/

  • Работа по реални проекти – създаване на кампания под менторство на изявени преподаватели, студенти и експерти от практиката.

  Виж повече за нашите ментори тук: https://adbreak.bg/mentors/

  • Кариерно ориентиране и помощ при избора на образователна програма и професия


  За повече информация: https://adbreak.bg/

 • 25.11.2023 г. - СРЕДНОШКОЛСКИ КОНКУРС ПО ПРЕВОД ЗА УЧЕНИЦИ ОТ XI И XII КЛАС

 • 25.11.2023 г.

  СРЕДНОШКОЛСКИ КОНКУРС ПО ПРЕВОД ЗА УЧЕНИЦИ ОТ XI И XII КЛАС

  Начало: 10:00 часа

  АУЛА (англ.ез.)
  409, 1 корпус (френски и немски ез.)
  310, 1 корпус (италиански, испански и руски ез.)
  214, 1 корпус (среща с учителите)


  Организатори:
  департамент „Чужди езици и култури“ и департамент „Нова българистика“

  Водещи:
  екип от преподаватели от департамент „Чужди езици и култури“ и студенти от бакалавърските и магистърските програми на департамента

  Модератор:
  проф. Диана Янкова, д.н.

  Участници:
  Ученици от 11-ти и 12-ти клас от гимназии с изучаване на чужди езици и средни училища с интензивно изучаване на чуждия език в София и страната

  Конкурсът ще се състои в превод на кратки текстове на актуална тематика от и на български и чужд език (английски, френски, немски, испански, италиански или руски език). Предвидени са по три индивидуални материални награди за всеки език, както и парични награди за трите най-добре представили се училища. Добре представилите се участници ще получат предимство при приема в програмите по чужд език на департамента.
  Членове на журито за оценяване на преводите ще бъдат преподаватели от департамент „Чужди езици и култури“, учители по чужд език от средните училища и гимназии с преподаване на чужди езици, както и студенти от магистърските програми на департамента.