facebook

НБУ в твоето училище

 

 

 

НБУ е мобилен университет и предлага организирани посещения на свои преподаватели и студенти във всички училища в страната. За тази цел е необходимо - да ни изпратите имейл, в който да уточним темата и направлението на срещата, да посочите удобен ден и час, в който искате да посетим Вашето училище, да уточните броя и възрастта на аудиторията, за която се организира срещата.

 

Какви екипи можем да Ви изпратим

 

 • Преподаватели в различни професионални направления
 • Студенти на НБУ
 • Консултанти, които добре могат да Ви представят възможностите, които предлага НБУ

 

Каква програма можем да Ви предложим

 

 • Да Ви представим възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ
 • Да ни разкажете за Вашето училище и за посоките, в които можем да си бъдем полезни
 • Да направим презентация на нашия университетски кампус
 • Да Ви разкажем за нашите програми
 • Да ни разкажете какво бихте искали да учите
 • Да Ви разкажем за нашите преподаватели
 • Да Ви включим в различни казуси – за избор на програма и професионално обучение
 • Да отразим нашата среща в университетския уебсайт

 
Tелефон за контакт:

E-mail: cstudent@nbu.bg

 

 

 

 

 • 18 април 2022 г. - Кандидатстудентска среща с ученици на Национално училище по изкуства „Панайот Пипков“ гр. Плевен
 •  На 18 април 2022 г. преподавателите от департамент „Музика“ гл. ас. д-р Маргарита Кръстева-Стойчевска, програмен директор и гл. ас. д-р Ана Линчева, програмен консултант, направиха кандидатстудентска среща с ученици на Национално училище по изкуства „Панайот Пипков“, гр. Плевен. Директорът на училището г-н Румен Тодоров организира срещата в зала „Божко Шойков“ от 13:10 часа с ученици от 9, 10 и 11 клас, които се обучават в различни специалности: рисуване, хореография, музика и др. Сред програмите на НБУ, предизвикали най-голям интерес, освен бакалавърска програма „Музика“, са „Кино и телевизия“, „Архитектура“, „Англицистика“, „Танцов театър“. Срещата се състоя съвместно с Кандидатстудентски и студентски информационен център на НБУ. Учениците и техните преподаватели бяха поканени да се включат в  Дните на отворени врати на НБУ и да представят концерт, съвместно със студентите по музика.

 • 30 март 2022 г. - ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА - „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД! – ОБРАЗОВАНИЕ ЗА МОЕТО БЪДЕЩЕ“, гр. Варна
 • На 30 март 2022 г. Нов български университет ще участва в ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА -  „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД! – ОБРАЗОВАНИЕ ЗА МОЕТО БЪДЕЩЕ“, организирани от ГПЧЕ,  „Йоан Екзарх“- Варна (Пета езикова гимназия), гр. Варна. Кандидат-студентите ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, с богатия избор от бакалавърски и магистърски програми, с кандидатстудентските изпити, срещите за кандидат-студенти и дните на отворени врати, които НБУ организира.

   

 • 28-31 март 2022 г. - ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА - „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!“, гр. Варна
 • В периода 28-31 март 2022 г. Нов български университет ще участва в ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА -  „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!“, организирани от ГПЧЕ,  „Йоан Екзарх“- Варна (Пета езикова гимназия). Събитието ще се проведе виртуално през сайта https://vegvarna.wixsite.com/website - откъдето кандидат-студентите ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, с богатия избор от бакалавърски и магистърски програми, с кандидатстудентските изпити, срещите за кандидат-студенти и дните на отворени врати, които НБУ организира.

 • 13 януари 2022 г. - Ден на кандидат-студента на НБУ в Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир – Интелект Инвест“ в София
 • На 13 януари 2022 г., от 11 часа,  екип на Нов български университет (доц. д-р Милена Караилиева и гл. ас. д-р Маргарита Мишева от департамент "Администрация и управление", секция Туризъм  и Десислава Михайлова, консултант от Кандидатстудентски и студентски информационен център) ще посети  Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир – Интелект Инвест“ в София. 

   

  По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 10 ЯНУАРИ 2022 Г. - ДЕН НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА НА НБУ В 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“ в СОФИЯ
 • На 10 януари 2022 г., от 16 часа,  екип на Нов български университет (гл. ас. д-р Теодора Ризова от департамент "Администрация и управление", секция Туризъм  и Десислава Бушева, консултант от Кандидатстудентски и студентски информационен център) ще посети  93 СУ „Александър Теодоров – Балан“ в София. 

   

  По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 21 декември 2021 Г. - Кандидатстудентска среща в Кариерния ден в 97 CУ “Братя Миладинови”, София
 • На 21 декември 2021  г., от 14 часа,  консултант от Кандидатстудентски и студентски информационен център на Нов български университет - г-н Христо Панчугов, ще участва в Кариерния ден в 97 CУ “Братя Миладинови”. По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

   

  За повече информация: https://www.facebook.com/events/1088999231855568/permalink/1088999238522234/?notif_id=1639245291601785&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

 • 16 ДЕКЕМВРИ 2021 Г. - ДЕН НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА НА НБУ В 88 СУ „Димитър Попниколов“ В СОФИЯ
 • На 16 декември 2021 г., от 12:45 часа,  екип на Нов български университет (гл. ас. д-р Теодора Ризова от департамент "Администрация и управление", секция Туризъм  и Десислава Михайлова, консултант от Кандидатстудентски и студентски информационен център) ще посети  88 СУ „Димитър Попниколов“ в София. 

   

  По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 2 декември 2021 г. - Ден на кандидат-студента в Американо-английска академия в София
 • На 2 декември 2021 г., от 11 часа,  г-н Христо Панчугов - началник отдел „Привличане и консултиране на кандидат-студенти“ в Кандидатстудентски и студентски информационен център на Нов български университет ще посети  Американо-английската академия  (American English Academy) в София.  По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 24 ноември 2021 г. - Виртуална среща с ученици от Национална финансово-стопанска гимназия, София
 • На 24 ноември 2021 г., от 19 часа, гл. ас. д-р Росица Накова и гл. ас. д-р Красимир Костенаров от департамент "Икономика"  и консултан от Кандидатстудентски и студентски информационен център на Нов български университет ще се срещнат във виртуална класна стая на google meet с учениците от Национална финансово-стопанска гимназия. По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване в програмите в областта на икономиката, спецификите на кандидатстудентските изпити  - онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити,  обучението в НБУ, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

   

  Вход за срещата: https://meet.google.com/nio-mwsx-uxm