facebook

НБУ в твоето училище

 

 

 

НБУ е мобилен университет и предлага организирани посещения на свои преподаватели и студенти във всички училища в страната. За тази цел е необходимо - да ни изпратите имейл, в който да уточним темата и направлението на срещата, да посочите удобен ден и час, в който искате да посетим Вашето училище, да уточните броя и възрастта на аудиторията, за която се организира срещата.

 

Какви екипи можем да Ви изпратим

 

 • Преподаватели в различни професионални направления
 • Студенти на НБУ
 • Консултанти, които добре могат да Ви представят възможностите, които предлага НБУ

 

Каква програма можем да Ви предложим

 

 • Да Ви представим възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ
 • Да ни разкажете за Вашето училище и за посоките, в които можем да си бъдем полезни
 • Да направим презентация на нашия университетски кампус
 • Да Ви разкажем за нашите програми
 • Да ни разкажете какво бихте искали да учите
 • Да Ви разкажем за нашите преподаватели
 • Да Ви включим в различни казуси – за избор на програма и професионално обучение
 • Да отразим нашата среща в университетския уебсайт

 
Tелефон за контакт:

E-mail: cstudent@nbu.bg

 

 

 

 

 • 14 юни 2021 г. - Ден на кандидат-студента в Професионална гимназия по туризъм в гр. Самоков
 • На 14 юни 2021 г., от 11 часа, гл. ас. д-р Ваня Хаджиева от департамент "Администрация и управление" на Нов български университет и консултан от кандидатстудентски и студентски информационен център ще посетят Професионалната гимназия по туризъм в гр. Самоков.  По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 27 март 2021 г. - Ден на отворени врати в ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ (5-та ЕГ Варна) „Продължи напред – Дни на кандидат-студена в Пета“
 • На 27 март 2021 г. специализиран екип на КСИЦ (Благовеста Йорданова) ще вземе участие в Ден на отворени врати в ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ (5-та ЕГ Варна) на тема  „Продължи напред – Дни на кандидат-студена в Пета“. Събитието се организира за девета поредна година и има за цел да предостави възможността на висши учебни заведения, образователни и информационни центрове да влязат в директен контакт с бъдещите кандидат-студенти.  По време на събитието учениците ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

   

  Тази година събитието ще се проведе виртуално.

   

  Представянето на НБУ ще бъде от 13.00 до 15.00 часа. За да се присъедините към разговора е необходимо да се регистрирате безплатно в ZOOM и да се включите чрез линк: https://us02web.zoom.us/j/4603779202?pwd=K2t4azdBak5JUzVwK0c5ekFmVDNCUT09

  или на личен номер: 460 377 9202

   

  За повече информация: https://vegvarna.wixsite.com/website

 • 27 март 2021 г. - Пролетен дискусионен ученически форум "Ученето он-лайн от дистанция:нов прочит" с училищата-членове на БАЧУ
 • На 27 март 2021 г.  от 13.00 до 17.00 ч. специализиран екип на КСИЦ (Христо Панчугов) ще вземе участие в Пролетния дискусионен ученически форум на тема "Ученето он-лайн от дистанция:нов прочит", организиран съвместно от БАЧУ и Нов български университет. Актуалната за българското образование тема ще включи задълбочаване, анализ и дискусия и ще засегне проблема за провеждането на кандидатстудентската кампания в дистанционна среда.  Участниците в дискусията са ученици от гимназиалната степен на училищата-членове на БАЧУ, както и заинтересовани учители, университетски преподаватели, родители, общественици.

   

  Място на дискусията: Google Meet

   

  За повече информация: https://www.facebook.com/events/189359302686902/

 • 26 октомври 2020 г. - Модул „Гражданско образование“ в СУ „Христо Ботев“, гр. Карнобат
 • На 26 октомври 2020 г. фондация „Софийска платформа“ и Нов български университет ще проведат обучителен модул „Гражданско образование“ в СУ „Христо Ботев“, гр. Карнобат. По време на обучението представител от КСИЦ (Христо Панчугов) ще предостави информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 15 октомври 2020 г. - Ден на кандидат-студента на НБУ в гр. Дупница
 • На 15 октомври 2020 г. специализиран екип на КСИЦ (Десислава Бушева и Благовеста Йорданова) посети средните училища в Дупница - СУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Христо Ботев“, ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“. Събитието е част от инициативата Ден на кандидат-студента на НБУ. По време на срещите учениците бяха запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 15 октомври 2020 г. - Ден на кандидат-студента на НБУ в гр. Кюстендил
 • На 15 октомври 2020 г. специализиран екип на КСИЦ (Благовеста Йорданова и Десислава Бушева) посети средните училища в  в Кюстендил - ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, ПГ по икономика и мениджмънт, ЕГ „д-р Петър Берон“, ПТГ „Джон Атанасов“ и Център за кариерно ориентиране. Събитието е част от инициативата Ден на кандидат-студента на НБУ. По време на срещите учениците бяха запознати с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – онлайн Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.