facebook

Твоето училище в НБУ

tvoeto-uchilishte_1050x399_crop_478b24840a

 

За всички училища в страната НБУ е отворен за организирани посещения за ученици и техните учители. За тази цел е необходимо - да ни изпратите имейл, в който да посочите удобен за Вас ден и час, както и броя на хората в групата. Ние ще Ви предложим програма, която ще Ви позволи да се запознаете с университетската среда и да получите отговор на всички въпроси, които Ви интересуват.

 

 

За кого са предназначени посещенията

 

 • Организирани посещения за класове от 9 до 12 клас и техните учители
 • Организирани посещения за по-малки групи от съученици и приятели
 • Организирани посещения за учители

 

Каква програма можем да Ви предложим

 

 • Да Ви срещнем с консултантите от нашия екип, които да Ви разкажат за кандидатстването и с програмни консултанти, които да Ви запознаят с обучението в НБУ
 • Да ни разкажете за Вашето училище и за посоките, в които можем да си бъдем полезни
 • Да Ви срещнем с наши преподаватели
 • Да Ви представим учебната и практическата база на университета
 • Да разгледате Библиотеката, Галерията, Музея, Центъра по изкуства
 • Да посетите лекция или събитие в НБУ
 • Да се включите в различни инициативи, за програмно и професионално ориентиране
 • Да разгледате местата за спорт и забавление в НБУ
 • Да отразим нашата среща в университетския уебсайт

 

Tелефон за контакт:

E-mail: cstudent@nbu.bg

 

 

 

 

 • 11 март 2021 г. - Ученици от Частно училище Увекинд ще посетят НБУ
 • На 11 март 2021 г. от 11.00 часа ученици от Частно училище Увекинд ще посетят Нов български университет. Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознае посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, богатия избор от бакалавърски и магистърски програми и възможностите на университетския кампус.

   

  Съобразено с всички противоепидемични мерки посещението ще включи в програмата си постановката на Университетски театър "Сън в лятна нощ" по Уилям Шекспир. Организатор на събитието е доц. д-р Ася Иванова, и.д. директор на Университетски театър НБУ. Режисьор на постановката е Елена Панайотова, композитор - Емилиян Гацов Елби, художник: - Николина Костова - Богданова, хореограф - Татяна Соколова. С участието на студенти в бакалавърска програма "Театър": Александрина Илиева, Божидара Кръстанова, Божидара Линчева, Габриела Георгиева, Горан Иванов, Димона Савчова, Иван Георгиев, Кирил Милушев, Кристиян Илиев, Кристина Найденова, Кристиян Илиев, Марио Шаламанов, Мирела Михайлова, Михаела Матева, Мартин Стратков, Мила Асенова, Петър Байков, София Линардис, Стефан Куманов, Христо Симеонов. Асистент художници: Александра Ангелова и Шани Илиева. Рекламен дизайн: Кристиан Левчев.

   

  След постановката учениците ще могат да разговарят с актьорите - като фокусът на разговора ще бъде върху пиесата, срещите и бъдещето и любовта

 • 22 февруари 2021 г. - Ученици от Частно училище Увекинд ще посетят НБУ
 • На 22 февруари 2021 г. ученици от Частно училище Увекинд ще посетят Нов български университет. Съобразено с всички противоепидемични мерки посещението ще включи в програмата си "Открит урок на тема "Срещи" с доц. д-р Ани Пампулова и студенти от програма "Танцов театър" в Университетски театър и практически семинар на тема "Актьорските средства на разказвача" с доц. д-р Ася Иванова. Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознае посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, богатия избор от бакалавърски и магистърски програми и възможностите на университетския кампус.

 • 10 март 2020 г. - Ученици от НФСГ четат икономически текстове в първото издание на „Четене с разбиране на текст“
 • На 10 март 2020 г. Център за книгата започва първото издание на поредицата „Четене с разбиране на текст“, като акцент в него е икономиката. Подбран текст от гл. ас. д-р Ралица Димитрова и гл. ас. д-р Красимир Костенаров ще бъде представен на ученици от Националната финансово-стопанска гимназия, София. Преподавателите ще обърнат внимание на ключови стратегии при четенето с разбиране на текстове с икономически теми.


  Посещението на учениците в Нов български университет ще продължи с опознавателна обиколка на библиотеката, където те ще научат за възможността да използват ресурсите и услугите ѝ, както и повече за колекция „Библиотека за ученика“. Учениците ще се срещнат с екипа на КСИЦ в Студентския център,  ще посетят галерия „УниАрт“, Център по изкуства и др.

 • 9 октомври 2019 г. - ученици и партньори на БАЧУ гостуват в НБУ
 • На 9 октомври 2019 г. - ученици и партньори на Българска асоциация на частните училища (БАЧУ) гостуват в Нов български университет. Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознае посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 7 ноември 2019 г. - Мениджър за един ден
 • Организатори на  инициативата „Мениджър за един ден“ бяха департамент „Икономика“ и JA Bulgaria.

  Ученици от цялата страна посетиха НБУ и в рамките на един ден им бяха представени възможностите за обучение и ресурсите, които предлага университета. Целта на събитието е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от цялата страна. В галерия УниАрт се проведе представянето на професиите в НБУ и церемония по връчването на сертификати  на участниците.

 • 13 декември 2019 г. - Посещение в НБУ на Национална финансово-стопанска гимназия, София
 • На 13 декември 2019 г. ученици от Национална финансово-стопанска гимназия, София ще посетят Нов български университет.  Специализиран екип (преподаватели от програмен съвет „Администрация и управление“ и КСИЦ) от НБУ ще запознае учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус.

 • 19 декември 2019 г. - Посещение в НБУ на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Банкя
 • На 19 декември 2019 г. ученици от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Банкя ще посетят Нов български университет.  Специализиран екип (програмен консултант от „Администрация и управление“, КСИЦ и Библиотека) от НБУ ще запознае учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус.