Кандидатстудентски дни и борси

  

 

Нов български университет участва на кандидатстудентските борси в различни градове и организира информационни дни на кандидат-студента в Нов български университет в София (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) и в Локалните центрове в Пловдив (Пловдив, бул. “Марица” № 91, lc-plovdiv@nbu.bg) и Варна (Варна, ул. “Мусала” № 8, lc-varna@nbu.bg). По време на кандидатстудентските събития всеки може да се запознае с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет, богатото разнообразие от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в minor програма-втора специалност, докторските програми, компетенциите, които студентите получават и възможностите за професионална реализация.

 

Tелефон за контакт:

E-mail: cstudent@nbu.bg

 

 • 25 януари 2020 г. - Ден на отворени врати в Нов български университет
 • ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

  В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

  ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ И СТУДЕНТИ НА НБУ

   

   

  25 (събота) януари 2020 г. (10:00 – 15:00)

  София, ж. к. Овча купел, ул. Монтевидео №21, cstudent@nbu.bg

   

    

         

         Открити лекции и събития

   

   

  Свободен достъп до:

   

  Библиотека,

   

  Галерия UniArt,

   

  Университетски театър,


  Център по изкуства,

   

  Музей

 • 25 януари 2020 г. - Кандидатстудентска среща "Училището свърши, сега накъде", гр. Дупница
 • На 25 януари 2020 г. от 11:00 ч.  Ротаракт клуб, Дупница организира кандидатстудентска среща "Училището свърши, сега накъде", на която Нов български университет (КСИЦ) ще представи възможностите за кандидатстване в университета, кандидатстудентския изпит, бакалавърските и магистърските програми, редовното и дистанционното обучение, възможностите за изготвяне на индивидуални програми, стипендиите, програмата за студентски труд и стаж и др.  

 • 1 февруари 2020 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в Локалния център на НБУ - гр. Варна
 • ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН

  В ЛОКАЛЕН ЦЕНТЪР ВАРНА НА НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

  ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

   

   

  1 (събота) ФЕВРУАРИ 2020 г. (10:00 – 15:00)

  Варна, ул. Мусала №8, E-mail: lc-varna@nbu.bg

  Телефони: (052) 631 427; 0878 125 264

   

 • 8 февруари 2020 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 8 февруари 2020 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 15 февруари 2020 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в Локалния център на НБУ - гр. Пловдив
 • ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН

  В ЛОКАЛЕН ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ НА НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

  ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

   

   

  15 (събота) ФЕВРУАРИ 2020 г. (10:00 – 15:00)

  Пловдив, бул. „Марица“ No 91, партер, lc-plovdiv@nbu.bg

  Телефони: (032) 625 321; 0878 125 263

   

   

 • 22 февруари 2020 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 22 февруари 2020 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 26, 27 февруари 2020 г. – Кандидатстудентска борса в Пловдив
 • • На 26 и 27 февруари 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в Пловдив. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 04, 05 март 2020 г. - Кандидатстудентска борса в Монтана
 • • На 04 и 05 март 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в Монтана. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 11, 12 март 2020 г. - Кандидатстудентска борса във Велико Търново
 • • На 11 и 12 март 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса във Велико Търново. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 16, 17 март 2020 г. - Кандидатстудентска борса в Добрич
 • • На 16 и 17 март 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в Добрич. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 18, 19 март 2020 г. - Кандидатстудентска борса във Варна
 • • На 18 и 19 март 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса във Варна. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 23, 24 март 2020 г. - Кандидатстудентска борса в Бургас
 • • На 23 и 24 март 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в Бургас. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 25 март 2020 г. - Кандидатстудентска борса в Хасково
 • • На 25 март 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в Хасково. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 27 март 2020 г. - Кандидатстудентска борса в Стара Загора
 • • На 27 март 2020 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в Стара Загора. Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 28 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Европейско образование за успешна кариера", София
 • На 28 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Европейско образование за успешна кариера" в София (хотел Хилтън). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 28 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", София
 • На 28 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в София (хотел Маринела). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 29 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Европейско образование за успешна кариера", Пловдив
 • На 29 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Европейско образование за успешна кариера" в Пловдив (хотел Империал). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 29 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Пловдив
 • На 29 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в Пловдив (хотел Тримонциум). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 1 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Европейско образование за успешна кариера", Бургас
 • На 1 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Европейско образование за успешна кариера" в Бургас (хотел Приморец). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 3 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Стара Загора
 • На 3 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в Стара Загора (ПГЧЕ "Ромен Ролан"). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

   

   

 • 5 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Варна
 • На 5 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" във Варна (хотел Голдън Тюлип). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

   

   

   

 • 6 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Бургас
 • На 6 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в Бургас (Експо-център "Флора"). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 11-13 октомври 2019 г.- Участие на НБУ в XXIX Софийско международно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни, София
 • На 11-13 октомври 2019 г. - Нов български университет по инициатива на департамент "Природни науки" (доц. д-р Биляна Костова, доц. д-р Ралица Берберова) и лаборатория по геология ще участват в XXIX Софийско международно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни, Национален музей „Земята и хората“

   

  По време на изложението ще бъдат показани интересни и уникални минерални образци, скъпоценни камъни и фосили. Ще бъдат представени образци, събирани от преподаватели и студенти от департамента. Ще бъдат изложени и колекционни сбирки на минерали, насочени към подготовката в средното образование.

   

  В рамките на събитието заинтересованите могат да получат информация относно кандидатстването в програмите на департамент „Природни науки“ на НБУ - БП „Екология и опазване на околната среда“ редовно обучение, БП „Екология и опазване на околната среда“ дистанционно обучение, МП „Екологични експертизи и контрол“ редовно обучение, МП „Екологични експертизи и контрол“ дистанционно обучение.

   


  Лабораторията по Геология към Бакалавърски факултет на НБУ разполага с диагностична апаратура, с учебна и музейна колекция от минерали, скали и фосили, което позволява теоретично и практическо аудиторно обучение на студентите по всички геоложки дисциплини, изучавани в департамент „Природни науки“. Тук влизат геоложките процеси, при които се образуват скалите и свързаните с тях минерали, хабитус, физични и химични свойства на минералите, видове скали, синтетични материали, които се използват в гемологията; основни методи за обработка, диагностика и оценка на скъпоценни камъни.

 • 21 октомври 2019 г. - представяне на НБУ в Регионален исторически музей - гр. Сливен
 • На 21 октомври 2019 г. в Регионален исторически музей - гр. Сливен, специализиран екип от Нов български университет, ръководен от доц. Ирена Бокова,  ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, разнообразието от бакалавърски, магистърски и докторски програми, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението за професионална реализация.

  В срещата ще участват ученици от Национална Художествена Гимназия "Димитър Добрович", Гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“, Природоматематическа гимназия "Добри Чинтулов".

 • 22 октомври 2019 г. - Изложение на университетите в България, Казанлък
 • На 22 октомври 2019 г. в гр.  Казанлък ще се проведе изложение на университетите в България. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; за богатия избор на бакалавърски и магистърски програми; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят със средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 26 октомври 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 26 октомври 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 3 ноември 2019 г. - Пътуващ салон на образованието, Варна 2019
 • Департамент "Политически науки" и  Център за компютърна и приложна лингвистика на НБУ ще представят бакалавърската програма "Международна политика на френски език", Европейска магистърска програма "Технологии в писмения и устния превод - EM TTI" и магистърската програма "Международни отношения и публични политики на френски език" на Пътуващ салон на образованието, който ще се проведе на 3 ноември 2019 г. във Варна, от 10.00 часа до  18.00 часа – Фестивален и конгресен център (зала 4). Пътуващият салон на образованието, Варна 2019 се организира от Френски институт в България. Целта на Салона е да представи френското висше образование - всички специалности, всички нива както и франкофонските програми в България.

   

  За допълнителна информация:

   

  https://www.bulgarie.campusfrance.org/bg/ptuvasch-salon-na-obrazovanieto-2019-tournee-des-balkans

   

  Електоренен каталог на програмите в НБУ

 • 7-9 ноември 2019 г. - НБУ участва в Текстейлър Експо 2019, Пловдивски панаир
 • В периода 7-9 ноември 2019 г. департамент "Дизайн"и  департамент "Икономика" на НБУ ще участват в Текстейлър Експо 2019 на Пловдивския панаир. На щанда на НБУ по време на изложението посетителите ще могат да видят произведения на студентите, да чуят лекции, да посетят модно ревю. Гл. ас. д-р Кристина Савова и гл. ас. д-р Стефания Темелкова, заедно със студентите си от прогамите БП Мода, БП Маркетинг- ДО, МП Мода и бизнес стратегии, МП Макретинг мениджмънт, ще представят информация за кандидатстването и обучението в Нов български университет.

   
  За повече информация:

  https://www.textailorexpo.com/texteilarekspo/programa

  Електронен каталог на програмите в НБУ

 • 9 ноември 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 9 ноември 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 19 ноември 2019 г. - Изложение на университетите в България, Перник
 • На 19 ноември 2019 г. в гр. Перник ще се проведе изложение на университетите в България. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; за богатия избор на бакалавърски и магистърски програми; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят със средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 23 ноември 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 23 ноември 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 28 ноември и 30 ноември 2019 г. - Дни на отворени врати в Нов български университет
 • ДНИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

  В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

  ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ И СТУДЕНТИ НА НБУ

   

   

  28 (четвъртък) и 30 (събота) ноември 2019 г. (10:00 – 16:00)

  София, ж. к. Овча купел, ул. Монтевидео №21, cstudent@nbu.bg

   

   

  • „В обувките на средновековния законодател...“ и други интересни теми в дните на отворени врати виж в програмата.

   

   

   

   

   Свободен достъп до:

   

  Библиотека,

   

  Галерия UniArt,

   

  Университетски театър,


  Център по изкуства,

   

  Музей

 • 13 - 15 декември 2019 г. - Участие на НБУ в Коледното изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни в Национален музей „Земята и хората“, София
 • От 13 до 15 декември 2019 г. департамент "Природни науки" (доц. д-р Биляна Костова, доц. д-р Ралица Берберова) и лаборатория по геология на Нов български университет ще участват в Коледното изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни в Национален музей „Земята и хората“.
  По време на изложението ще бъдат показани интересни и уникални минерални образци, скъпоценни камъни и фосили.
  Лабораторията ще участва за поредна година в организираното от Национален музей „Земята и хората“ изложение. Ще бъдат представени образци, събирани от преподаватели и студенти от департамента. Ще бъдат изложени и колекционни сбирки на минерали, насочени към подготовката в средното образование.
  В рамките на събитието заинтересованите могат да получат информация относно кандидатстването в програмите на департамент „Природни науки“ на НБУ - БП „Екология и опазване на околната среда“ редовно обучение, БП „Екология и опазване на околната среда“ дистанционно обучение, МП „Екологични експертизи и контрол“ редовно обучение, МП „Екологични експертизи и контрол“ дистанционно обучение.

 • 14 декември 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 14 декември 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 11 януари 2020 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 11 януари 2020 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 13.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.