Кандидатстудентски дни и борси

  

 

Нов български университет участва на кандидатстудентските борси в различни градове и организира информационни дни на кандидат-студента в Нов български университет в София (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) и в Локалните центрове в Пловдив (Пловдив, бул. “Марица” № 91, lc-plovdiv@nbu.bg) и Варна (Варна, ул. “Мусала” № 8, lc-varna@nbu.bg). По време на кандидатстудентските събития всеки може да се запознае с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет, богатото разнообразие от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в minor програма-втора специалност, докторските програми, компетенциите, които студентите получават и възможностите за професионална реализация.

 

Tелефон за контакт:

E-mail: cstudent@nbu.bg

 

 • 14 септември 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 14 септември 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 16 октомври 2018 г. - Изложение на университетите в България, гр. Казанлък
 • На 16 октомври 2018 г. в гр. Казанлък се проведе изложение на университетите в България, в което представители на Нов български университет консултираха над 100 ученици и техните преподаватели за възможностите за кандидатстване и обучение в университета, за богатия избор на бакалавърски и магистърски програми. Консултираните ученици са от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПГ „Иван Хаджигенов”, както и от други училища в района. Нов български университет обсъди бъдещи проекти и инициативи с Младежкия общински съвет на гр. Казанлък.

 • 18 октомври 2018 г. - Изложение на българските университети, гр. Пазарджик
 • На 18 октомври 2018 г. в гр. Пазарджик се проведе изложение на българските университети като всички университети се представяха чрез Студентските си съвети. Студентският съвет на Нов български университет предостави информация за всички образователни възможности, които университета предлага, за кандидатстването в НБУ, за кандидатстудентският изпит ТОП, за сроковете за записване, за богатият избор от бакалавърски и магистърски програми. В края на събитието , по време на срещата между Студентския съвет на НБУ и организаторите на събитието - Съвет за младежка политика на гр. Пазарджик – двете страни обмениха опит и обсъдиха бъдещи сътрудничества.

 • 6 ноември 2018 г. - Форума "Висше образование - да успееш в България", гр. Перник
 • На 6 ноември 2018 г. по време на форума "Висше образование - да успееш в България" в гр. Перник над 300 ученици посетиха щанда на Нов български университет. Учениците от 11 и 12 клас от ПМГ „Христо Смирненски“, ГПЧЕ „Симеон Радев“, ПГТС „Арх. Йордан Миланов“, ПГОТ „Св. Иван Рилски“ и ПГЕМП “Христо Ботев" получиха информация за предстоящия на 29 ноември Ден на отворените врати и възможностите да се явят на ТОП и да станат студенти на Нов български университет. Раздадени бяха рекламни издания, топки, моливи, химикалки и значки на НБУ.

 • 29 ноември 2018 г. - Ден на отворени врати в Нов български университет
 • На 29 ноември 2018 г. от 10.00 часа до 16:30 часа в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg)  се проведе Ден на отворени врати в НБУ София. По време на събитието посетителите се запознаха със Студентския център, кандидатстването и обучението в НБУ;  решаваха примерен мини Тест по общообразователна подготовка (ТОП) и в зависимост от резултата, който постигнаха – ще бъдат класирани да спечелят безплатно явяване на ТОП; включиха се в опознавателния тур на Нов български университет и в играта на обхода; получиха подробна информация за програмите на НБУ, индивидуална консултация, консултация за избор на програма и професионално ориентиране; посещаваха избрана лекция, практическо занимание или университетско събитие; срещнаха се с представители на Студентски съвет; разгледаха Библиотеката, Галерия УниАрт, Университетския театър, Музея на НБУ, Центъра по изкуства.

 • 30 ноември 2018 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от 40 СУ „Луй Пастьор“, София
 • На 30 ноември 2018 г. ученици от 40 СУ „Луй Пастьор“ в София посетиха Нов български университет по покана на департамент „Администрация и управление“. По време на срещата учениците имаха възможност да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се срещнат с различни университетски преподаватели, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 6 декември 2018 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от Националната природо-математическа гимназия, София
 •  

  На 6 декември 2018 г. Нов български университет по инициатива на департаментите „Икономика“, „Информатика“ и „Телекомуникации“ организира кандидатстудентска среща с ученици от Националната природо-математическа гимназия в София. По време на кандидатстудентската среща специализирани екипи от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 17 декември 2018 г. - Посещение на лекция по криминалистика на ученици от 149 СУ - София
 •  

   

  На 17 декември 2018 г. ученици от софийското 149 СУ „Иван Хаджийски“ ще посетят Нов български университет по покана на департамент „Национална и международна сигурност“. Учениците ще присъстват на лекция по криминалистика на ас. д-р Дафинка Сидова. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус, да получат консултация за избор на програма и професионална реализация.

   

   

   

 • 18 и 20 декември 2018 г. – Флашмоб на студенти от БП „Музика“ в Парк център София и България Мол
 •  

  Студенти от Нов български университет представиха Флашмоб на 18 декември в Парк център София и на 20 декември в България Мол, West side story - части от мюзикъла на Ленард Бърнстейн. Студентите от бакалавърска програма „Музика“ изпълниха едни от най-популярните песни от известния мюзикъл: America, Jet song и Gee Officer Krupke, подкрепени от преподавателите Симеон Симеонов - режисьор, д-р Ана Линчева - пиано, Павлета Дойчинова - пластика и танци, доц. Димитър Василев – озвучаване. Събитията са част от кандидатстудентската кампания на университета за 2019/2020 г., организират се от департамент „Музика“, с финансовата подкрепа на Фонд „Учебни програми“ към Факултета за базово образование и Бакалавърския факултет, и с любезното съдействие на Парк център София и България Мол. Студентите подариха на публиката информационни материали за Нов български университет.

   

 • 11 януари 2019 г. - фотографска изложба "Преоткриване на наследства" на доц. д-р Васил Гарнизов и проф. Людмил Христов
 • На 11 януари 2019 г. в Регионален етнографски музей, гр. Пловдив,  като част от програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г.“ се открива фотографската изложба „Преоткриване на наследства“ на доц.
  д-р Васил Гарнизов и проф. Людмил Христов, преподаватели в НБУ. Всички посетители на изложбата ще могат да се запознаят  с  мисията на Нов български университет, възможностите за кандидатстване и обучение, богатия избор на бакалавърски, магистърски и докторски програми.
  Събитието се организира от департамент "Антропология" и департамент "Кино, реклама и шоубизнес" на НБУ със специалната подкрепа на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

 • 12 януари 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 12 януари 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

   

 • 14 януари 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от 137 СУ "Ангел Кънчев", София
 • На 14 януари 2019 г. Нов български университет по инициатива на департамент „Икономика“ организира кандидатстудентска среща с ученици от 137 СУ "Ангел Кънчев", София. По време на кандидатстудентската среща специализиран екип от университета ще предоставя информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 19 януари 2019 г. - Кандидатстудентска среща "Училището свърши, сега накъде", Дупница
 •   

  На 19 януари 2019 г. от 12:00 ч.  Ротаракт клуб, Дупница и  община "Дупница" организират кандидатстудентска среща "Училището свърши, сега накъде", на която Нов български университет ще представи възможностите за кандидатстване в университета, кандидатстудентския изпит, бакалавърските и магистърските програми, редовното и дистанционното обучение, възможностите за изготвяне на индивидуални програми, стипендиите, програмата за студентски труд и стаж и др.  

   

   

 • 26 януари 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 26 януари 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 15.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

   

 • 26 януари 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Пловдив
 • На 26 януари 2019 г. в гр. Пловдив, хотел Марица (фоайе на ет.1), ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят с презентацията на средата за обучение и общуване в университетския кампус.

   

 • 27 януари 2019 г. - Среща в дома на Музейко за месеца на археологията
 • На 27 януари 2019 г. Нов български университет по инициатива на департамент „Археология“ ще участва в среща в дома на Музейко за месеца на археологията. По време на срещата специализиран екип от университета ще предоставя информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 8 – 9 февруари 2019 г. - POLITICO‘s EU Studies Fair, международен кандидатстудентски форум в Брюксел, Кралство Белгия
 • Департамент „Политически науки“ и КСИЦ ще представят Нов български университет на световното изложение POLITICO‘s EU Studies Fair, който се провежда на 8 – 9 февруари 2019 г, в Брюксел, Белгия. POLITICO‘s EU Studies Fair e международен кандидатстудентски форум в Европа, съсредоточен върху широко и иновативно представяне на бакалавърски, магистърски и докторски програми в областта на европейските изследвания, международните отношения, бизнес, икономика, публични политики и право. От 1999 г. форумът е отправна точка за повече от 50 академични институции на световно ниво - от Европа, САЩ, Нова Зеландия и Азия - за набиране на студенти от цял свят в предлаганите от тях програми. Събитието предлага възможности на студенти и млади професионалисти да открият нови академични и професионални перспективи, чрез участие в семинари за професионална и академична ориентация и срещи с представители на различни университети.

 • 9 февруари 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 9 февруари 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 15.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

   

 • 11 февруари 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от ПГ "проф. д-р Асен Златаров", Видин
 • На 11 февруари 2019 г. Нов български университет (представители от КСИЦ и от програмите на департамент „Администрация и управление“) организира кандидатстудентска среща с ученици от ПГ "проф. д-р Асен Златаров", Видин. По време на кандидатстудентската среща специализиран екип от университета ще предоставя информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 09 февруари 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Варна
 • На 09 февруари 2019 г. в гр. Варна (Дом на науката и техниката, ул. “Цар Симеон” № 25, етаж 1) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят с презентацията на средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 11 февруари 2019 г. - Изложение на университетите в България, гр. Харманли
 • На 11 февруари 2019 г. в гр. Харманли ще се проведе изложение на университетите в България. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят с презентацията на средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 14-16 февруари 2019 г. - Кандидатстудентски щанд на НБУ на Международна туристическа борса „Ваканция и спа експо“
 • От 14 до 16 февруари 2019 г. на Международната туристическа борса „Ваканция и спа експо“ в Интер Експо Център – София департамент „Администрация и управление“ – секция „Туризъм“ на Нов български универсиет ще участва със самостоятелен кандидатстудентски щанд. Целите на проекта включват: тридневно представяне на бакалавърските и магистърските програми по туризъм пред посетителите и участниците във форума от туристическия бранш от преподавателите и студентите по туризъм; показване на рекламни филми, печатни материали за кандидат-студенти, които представят БП и МП по туризъм; представяне и продажба на издания по туризъм на издателството на НБУ; популяризиране на НБУ като един от най-известните български университети, който си партнира успешно с туристическите организации и туристическия бранш у нас като участва традиционно в най-престижните събития в страната: МТБ „Ваканция и СПА ЕКСПО“; МТИ „Културен туризъм“ – Велико Търново; Националните годишни срещи с бизнеса на АБТТА и др.

 • 21 февруари 2019 г. - Нов български университет гостува на СУ "Димитър Талев", гр. Добрич
 • На 21 февруари 2019 г. Център за личностно развитие - СУ "Димитър Талев" организира среща на учениците от 12 клас с Радост Георгиева, преподавател в Нов български университет. Г-жа Георгиева запозна учениците с предлаганите от университета специалности и представи обстойно две от програмите на университета: Бакалавърска програма "Менинджмънт на хотелиерство и ресторантьорство", с продължителност три години, като студентите могат да продължат образованието си и в Магистърската програма "Управление на луксозното хотелиерство". Гимназистите бяха запознати с условията за кандидатстване, спецификата на учебния процес, възможностите за студентски стажове във Франция и професионална реализация в България и в чужбина.

 • 21 февруари 2019 г. – Кандидатстудентски срещи в СУ "Св. Климент Охридски" и ВТГ „Георги Стойков Раковски“, гр. Варна
 • На 21 февруари 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Варна посети училищата - СУ "Св. Климент Охридски" и ВТГ „Георги Стойков Раковски“. По време на кандидатстудентската среща бяха предоставени рекламни материали и богата информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 22 февруари 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в СУ "Св. СВ. Кирил и Методий", гр. Добрич
 • На 22 февруари 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в СУ "Св. СВ. Кирил и Методий", гр. Добрич.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 21, 22 февруари 2019 г. – Кандидатстудентска борса в София
 • На 21 и 22 февруари 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в София (Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2А). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 23 февруари 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 23 февруари 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 15.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 23, 24 февруари 2019 г. - Кандидатстудентско изложение "Световно образование", София
 • На 23 и 24 февруари 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Световно образование" в София (НДК). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 25 февруари 2019 г. – Кандидатстудентска среща в СУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“, гр. Варна
 • На 25 февруари 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Варна посети СУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“. По време на кандидатстудентската среща бяха предоставени рекламни материали и богата информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 25, 26 февруари 2019 г. – Кандидатстудентска борса в Пловдив
 • На 25 и 26 февруари 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в Пловдив (ул. „Цанко Дюстабанов” 25 ). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 26 февруари 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в СУ "Стефан Караджа", гр. Каварна
 • На 26 февруари 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в СУ "Стефан Караджа", гр. Каварна.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 26 февруарит 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ПГЗ "Кл. Тимирязев", гр. Каварна
 • На 26 февруари 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в ПГЗ "Кл. Тимирязев", гр. Каварна.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 27 февруари 2019 г. – Кандидатстудентски срещи в СУЕО „А.С. Пушкин“ и Трета природо-математическа гимназия „Акад. Методий Попов“, гр. Варна
 • На 27 февруари 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Варна посети училищата - СУЕО „А.С. Пушкин“ и Трета природо-математическа гимназия „Акад. Методий Попов“. По време на кандидатстудентската среща бяха предоставени рекламни материали и богата информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 27 февруари 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ЕГ "Гео Милев", гр. Добрич
 •  


  На 27 февруари 2019 г. Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" ще проведе кандидатстудентска среща в ЕГ "Гео Милев", гр. Добрич.  По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 28 февруари 2019 г. - Откриване на изложба на НБУ в Галерия “Любен Гайдаров”, Перник
 • На 28 февруари 2019 г. в Галерия “Любен Гайдаров”, Перник ще бъде открита изложба на студенти от Нов български университет. Събитието е организирано от БП "Визуални изкуства" към департамент "Изящни изкуства". Откриването ще е съпроводено от музикални изпълнения на студенти от БП "Музика" на НБУ.

  Екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 28 февруари 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в СУ "Климент Охридски", гр. Добрич
 • На 28 февруари 2019 г. Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство"  проведе кандидатстудентска среща в СУ "Климент Охридски", гр. Добрич.  По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 5 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Първа езикова гимназия и Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“, гр. Варна
 • На 5 март 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Варна ще посети Първа езикова гимназия и Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“. По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 5 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ПГ по аграрно стопанство, транспорт и облекло, гр. Добрич

 • На 5 март 2019 г. Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" ще проведе кандидатстудентска среща в ПГ по аграрно стопанство, транспорт и облекло, гр. Добрич.  По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 5 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Професионална гимназия по земеделие, гр. Генерал Тошево
 • На 5 март 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в Професионална гимназия по земеделие, гр. Генерал Тошево.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 5 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в СУ "Н. Й. Вапцаров", гр. Генерал Тошево
 • На 5 март 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в СУ "Н. Й. Вапцаров", гр. Генерал Тошево.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 05, 06 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса в Монтана
 • На 05 и 06 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Монтана (гр. Монтана – Общински младежки дом ). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 6 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ПМГ "Св. Климент Охридски", гр. Силистра
 • На 6 март 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в ПМГ "Св. Климент Охридски", гр. Силистра.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 6 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ПМГ "Н. Й. Вапцаров", гр. Силистра
 • На 6 март 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в ПМГ "Н. Й. Вапцаров", гр. Силистра.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 6 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра
 • На 6 март 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 6 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ПГ “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Силистра
 • На 6 март 2019 г.  Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" проведе кандидатстудентска среща в ПГ “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Силистра.  По време на срещата всички желаещи получиха рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 7 март 2019 г. – Кандидатстудентска среща в ПГ по туризъм "Алеко Константинов", Банкя
 • На 7 март 2019 г. Нов български университет по инициатива на департамент „Администрация и управление“ и  КСИЦ организира кандидатстудентска среща с ученици от ПГ по туризъм "Алеко Константинов", Банкя. По време на кандидатстудентската среща специализирани екипи от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 7 март 2019 г. – Кандидатстудентска среща в 18 СУ "Уйлям Гладстоун", София
 • На 7 март 2019 г. Нов български университет по инициатива на департамент „Администрация и управление“ и  КСИЦ организира кандидатстудентска среща с ученици от 18 СУ "Уйлям Гладстоун" в София. По време на кандидатстудентската среща специализирани екипи от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 07, 08 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса във Велико Търново
 • На 07 и 08 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Велико Търново (гр. В. Търновo – Изложбени зали „Рафаел Михайлов”). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 8 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ГПЧЕ "Йоан Екзарх" и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, гр. Варна
 • На 8 март 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Варна ще посети ГПЧЕ "Йоан Екзарх" и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 09 март 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 09 март 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 15.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 11 март 2019 г. – Кандидатстудентска среща в СУ "Христо Ботев", гр. Ихтиман
 • На 11 март 2019 г. Нов български университет по инициатива на департамент „Администрация и управление“ и  КСИЦ организира кандидатстудентска среща с ученици от СУ "Христо Ботев", гр. Ихтиман. По време на кандидатстудентската среща специализирани екипи от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 11, 12 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса в Добрич
 • На 11 и 12 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Добрич (гр. Добрич – Общински младежки център). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 12 март 2019 г. - Посещение в НБУ на Частно средно училище с изучаване на немски език „ВЕДА“, София
 • На 12 март 2019 г. ученици от Частно средно училище с изучаване на немски език „ВЕДА“, София ще посетят Нов български университет.  Специализиран екип от НБУ ще запознае учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус.

 • 13, 14 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса във Варна
 • На 13 и 14 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Варна (Хотел - галерия - Графит, бул. "Княз Борис І" 65). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 15, 16 март 2019 г. - Кандидатстудентско изложение "Образование без граници", София
 • На 15 и 16 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Образование без граници" в София (НДК). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 15, 16 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса в Бургас
 • На 15 и 16 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Бургас (гр. Бургас – Общински младежки дом). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 16 март 2019 г. - Средношколски конкурс по превод в НБУ
 • Нов български университет, Департамент „Чужди езици и култури“, организира Средношколски конкурс по превод за ученици от XI и XII клас, който  ще се проведе в събота, 16 март 2019 г., от 11 ч. до 13 ч. в сградата на Университета.


  Конкурсът ще се състои в превод на кратки текстове на актуална тематика от и на български и чужд език (английски, френски, немски, испански, италиански или руски език). Предвидени са по три индивидуални материални награди за всеки език, както и парични награди за трите най-добре представили се училища.
  Добре представилите се участници ще получат предимство при приема в програмите по чужд език на Департамента.


  След конкурса ще имате възможност да разгледате университета и да се запознаете с условията за обучение и материалната база.


  Така че не се колебайте, а изпратете имейл на адрес nharalampieva@nbu.bg до 10.03., в който трябва само да заявите желанието си за участие и да посочите трите си имена, училището, в което учите и чуждия език, с който ще участвате. Ако имате желание за групово посещение с учител, моля да ни съобщите името на учителя и броя ученици.


  Можете да се регистрирате и на следния линк: https://docs.google.com/forms/d/1rRRx4NzMveho9ObnsQDy_W6gZiTUoI2ymoIa1eg3_e8/viewform?ts=5c6e7f0e&edit_requested=true


  Награждаване на победителите в конкурса: 06.04.2019 г., в Нов български университет.


  Очаква ви едно забавно и полезно преживяване!

  Повече информация на тел. 02/8110 371

 • 18, 19 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса в Хасково
 • На 18 и 19 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Хасково (гр. Хасково - Читалище „Заря”). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 20, 21 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса в Стара Загора
 • На 20 и 21 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Стара Загора (гр. Стара Загора – Хотел „Верея”). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 23 март 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 23 март 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 15.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 23 март 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Пловдив
 • На 23 март 2019 г.  в гр. Пловдив, хотел Марица (фоайе на ет.1), ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят с презентацията на средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 25 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в ПГ "Атанас Буров", гр. Силистра
 • На 25 март 2019 г. Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" ще проведе кандидатстудентска среща в ПГ "Атанас Буров", гр. Силистра.  По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 26, 27 март 2019 г. - Кандидатстудентска борса в Разград
 • На 26 и 27 март 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентската борса в гр. Разград (Общински културен център, гр. Разград). Специализиран екип от НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с презентацията на материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 27 март 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Пета гимназия с преподаване на чужди езици„Йоан Екзарх“, гр. Варна
 • На 27 март 2019 г. Нов български университет със специализиран екип от бакалавърска програма "Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и магистърска програма "Управление на луксозното хотелиерство" ще вземат участие в Деня на отворени врати на Пета гимназия с преподаване на чужди езици„Йоан Екзарх“, гр. Варна. По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 28 март и 30 март 2019 г. - Ден на отворени врати в Нов български университет
 • На 28 и 30 март 2019 г. от 10.00 часа до 16:00 часа в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg)  ще се проведе Ден на отворени врати. По време на събитието посетителите ще се запознаят със Студентския център, кандидатстването и обучението в НБУ; ще имат възможност да решат примерен мини Тест по общообразователна подготовка (ТОП) и в зависимост от резултата, който постигнат – ще спечелят безплатно явяване на ТОП; ще се включат в опознавателния тур на Нов български университет; ще получат подробна информация за програмите на НБУ, индивидуална консултация, консултация за избор на програма и професионално ориентиране; посещение на избрана лекция, практическо занимание или университетско събитие. Посетителите ще имат възможност да разгледат Библиотеката, Галерия УниАрт, Университетския театър, Музея на НБУ, Центъра по изкуства.

 • 6 април 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 6 април 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 6 април 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Варна
 • На 6 април 2019 г. в гр. Варна (Дом на науката и техниката, ул. “Цар Симеон” № 25, етаж 1) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 10.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят с презентацията на средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 13 април 2019 г. - Четвърто ученическо състезание по програмиране в НБУ
 • Четвърто ученическо състезание по програмиране в Нов български университет


  13.04.2019 г., 09:00 ч.

  Корпус 2, фоайе (откриване), зала 702

  Организатори:
  Департамент „Информатика“
  Кандидатстудентски и студентски информационен център

   

   

  Участници:
  ученици от гимназиалната степен

  Желаещите да участват в конкурса за разработки се регистрират до 5 април 2019 на специално създадена Google:

  Програма:
  9.00 – 9.20 Откриване; корпус 2, етаж 1, фоайе
  9.20 – 10.00 Запознаване с работните места, корпус 2, зали 702
  10.00 – 15.00 Състезания, корпус 2, зали 702
  15.30 – 16.30 Награждаване и закриване с коктейл , корпус 2, ет.1, фоайе. Връчване на наградите от Декана на ФБО д-р Стоян Боев

   

  Състезанието е с цел привличане на силни кандидатстуденти. Признава се за ТОП в НБУ.

  Организационен комитет: доц. д-р Николай Киров (председател), проф. д-р Красимир Манев, доц. д-р Петя Асенова, гл. ас. д-р Стоян Боев, гл. ас. д-р Марияна Райкова-Соколова

 • 15 април 2019 г. - Модул "Гражданско образование" в СУ „Петко Рачев Славейков“, гр. Кърджали
 • На 15 април 2019 г. фондация "Софийска платформа" и Нов български университет ще проведат обучителен модул "Гражданско образование" в СУ „Петко Рачев Славейков“, гр. Кърджали. По време на обучението представител от КСИЦ ще предостави информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 16 април 2019 г. – Кандидатстудентски срещи в Национална търговска гимназия, гр.Пловдив
 • На 16 април 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Пловдив ще посети Националната търговска гимназия в града. По време на кандидатстудентската среща ще бъдат предоставени рекламни материали и богата информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 16-17 април 2019 г. - представяне на НБУ в Регионален исторически музей - гр. Русе
 • На 16 и 17 април 2019 г. в Регионален исторически музей - гр. Русе по специална покана от директора на музея проф. д-р Николай Ненов, специализиран екип от Нов български университет, ръководен от доц. Ирена Бокова,  ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, разнообразието от бакалавърски, магистърски и докторски програми, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението за професионална реализация. В срещата ще участват ПГ по облекло "Недка Иван Лазарова" и Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", както и  други гимназии, с които музеят си партнира. В музея ще може да бъде разгледана и изложбата "Преоткриване на наследства" - колекция облекло, изработено отстуденти от програма "Мода" на НБУ, финансирана от Централния фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

 • 17 - 19 април 2019 г. - Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми и учредяване на конкурсна награда „мини ТОП“
 • В периода 17 - 19 април 2019 г. в Международен панаир – Пловдив ще се проведе XXІІ Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2019 “Млад предприемач”. Във форума ще вземат участие учебно-тренировъчните фирми на НБУ, създадени в рамките на УПИЗ "Учебно-тренировъчна фирма", с директор доц. д-р инж. Кирил Радев. По време на панаира посетителите ще могат да получат кандидатстудентска информация, да получат рекламни и информационни брошури за приема и учебните програми на университета, да решат мини ТОП-тест. Кандидат-студентите, които постигнат резултати от 15 до 20 точки ще бъдат отличени с конкурсна награда на НБУ „мини ТОП-тест“, която дава възможност за еднократно безплатно явяване на ТОП при кандидатстване в НБУ в рамките на тази кампания.

 • 19 - 20 април 2019 г. - Информационен щанд на научен панаир FISION, Американски колеж, София
 • На 19 - 20 април 2019 г. Нов български университет участва с информационен щанд на научен панаир - FISION, който се провежда в Амерекинаския колеж, София. Екип на Кандидатстудентски и студентски информационен център на НБУ ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.
   
   

 • 24 април 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, София
 • На 24 април 2019 г. Нов български университет с екип от КСИЦ ще вземат участие в Деня на отворени врати на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, София. По време на срещата всички желаещи ще могат да получат рекламни материали за Нов български университет и богата информация за кандидатстването, програмите и обучението в университета.

 • 4 май 2019 г. - представяне на НБУ на конференция на БАПА, IATEFL - гр. Пловдив
 • На 4 май 2019 г. на ежегодната конференция на БАПА (Българска асоциация на преподавателите по английски език), IATEFL - гр. Пловдив, специализиран екип (преподаватели и студенти от БП Приложни чужди езици за администрация и управление на английски и втори чужд език) от Нов български университет, ръководен от гл. ас. д-р Милка Хаджикотева и гл. ас. д-р Мария Нейкова,  ще запознае участниците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, разнообразието от бакалавърски, магистърски и докторски програми, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението за професионална реализация.

 • 11 май 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 11 май 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация.

 • 11 май 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Варна
 • На 11 май 2019 г. в гр. Варна (Дом на науката и техниката, ул. “Цар Симеон” № 25, етаж 5, зала 506) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 12.00 до 13.30 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация.

 • 14 май 2019 г. - Симулация - дебат, гласуване и приемане на позиция на Европейския парламент
 • Нов български университет - департамент „Политически науки“, най-старата академична и изследователска мрежа в Европа - ТЕПСА (Трансевропейска асоциация за европейски изследвания) и Бюрото на Европейския парламент в България, организират Симулация - дебат, гласуване и приемане на позиция на Европейския парламент (ЕП). Симулацията е насочена към ученици от 11-ти и 12-ти клас и е изградена като интерактивна ролева игра на пленарна сесия на ЕП, по темата: „разширяване на ЕС спрямо Западните Балкани“. Учениците ще бъдат разделени в групи, отразяващи пропорционално състава на настоящия Европейски парламент. Всяка група ще получи проект на резолюция на Европейския парламент, Правилник за организация на работата по време на заседанието, Дневен ред на заседанието и материали, които да помогнат на участниците да изработят позиция на своите парламентарни групи и да защитят тази позиция по време на дебатите в Пленарна зала. С включването си участниците ще имат възможност да се запознаят с работата на ЕП, да вникнат в същността на функциите на тази европейска институция, и да добият по-задълбочени знания за нейното място в политическата система на Европейския съюз. Симулацията дава възможност на учениците да упражнят и доразвият своите умения за дебат, водене на преговори и публично изразяване. Събитието ще се състои в Нов български университет, от 11:00 до 15:00 часа на 14.05.2019 г. НБУ и ТЕПСА ще организират и покрият разходите за транспорт, обяд и кафе паузите по време на Симулацията. Учениците ще получат сертификат за участие в Симулацията и ще могат да се запознаят с кандидатстването в НБУ, с учебните програми, обучението в университета. 

 • 14 май 2019 г. – Посещение в НБУ на Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации "Антоан дьо Сент-Екзюпери", Варна
 • На 14 май 2019 г. 15 ученици от Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации "Антоан дьо Сент-Екзюпери", Варна, посетиха Нов български университет. Специализиран екип от НБУ (КСИЦ и преподаватели от бакалавърски програми „Графичен дизайн“ и „Реклама“) запозна учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците разгледаха университетския кампус.

 • 15 май 2019 г. - Посещение в НБУ на 101 средно училище „Бачо Киро“, София
 • На 15 май 2019 г. по покана на доц. Снежина Петрова и департамент „Театър“ ученици от 101 средно училище „Бачо Киро“, София, посетиха Нов български университет, за да присъстват на спектакъл „Гераците“ в Университетския театър. Учениците получиха рекламно-информационни материали, запознаха се с кандидатстването, учебните програми и обучението в НБУ, разгледаха университетския кампус.

 • 16 май 2019 г. - Посещение в НБУ на 31 средно училище за чужди езици и мениджмънт "Иван Вазов“, София
 • На 16 май 2019 г. ученици от 31 средно училище за чужди езици и мениджмънт "Иван Вазов“, София ще посетят Нов български университет.  Специализиран екип от НБУ ще запознае учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус.

 • 17-18 май 2019 г. - представяне на НБУ в Регионален исторически музей - гр. Сливен
 • На 17-18 май 2019 г. в Регионален исторически музей - гр. Сливен по специална покана от директора на музея, специализиран екип от Нов български университет, ръководен от доц. Ирена Бокова,  ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, разнообразието от бакалавърски, магистърски и докторски програми, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението за професионална реализация.

  На 17 май ще се осъществят срещи с Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов" и Хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов".

 • 1 юни 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 1 юни 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 10 юни 2019 г. – Кандидатстудентска среща в Професионална гимназия по икономика - гр. Перник
 • На 10 юни 2019 г. Нов български университет по инициатива на гл. ас. д-р Ирена Николова, гл. ас. д-р Едуард Маринов, гл. ас. д-р Маргарита Мишева и Христо Панчугов (КСИЦ) организира кандидатстудентска среща с ученици от Професионална гимназия по икономика - гр. Перник. По време на кандидатстудентската среща специализирани екипи от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 15 юни 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 15 юни 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 15 юни 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Пловдив
 • На 15 юни 2019 г.  в гр. Пловдив, хотел Марица (фоайе на ет.1), ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация.

 • 4 юли 2019 г. - Посещение в НБУ на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн, София
 • На 4 юли 2019 г. ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн, София ще посетят Нов български университет.  Специализиран екип от НБУ (КСИЦ и гл. ас. д-р Светослав Анев от БП Интериорен дизайн) ще запознае учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус.

 • 6 юли 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 6 юли 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 6 юли 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Варна
 • На 6 юли 2019 г. в гр. Варна (Дом на науката и техниката, ул. “Цар Симеон” № 25, етаж 1) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 10.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация.

 • 6 юли 2019 г - Информационен ден на кандидат-студента в ЛЦ Пловдив
 • На 6 юли 2019 г.  в гр. Пловдив, хотел Марица (фоайе на ет.1), ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация.

 • 27 юли 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 27 юли 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 31 август 2019 г. - Информационен ден на кандидат-студента в НБУ София
 • На 31 август 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден на кандидат-студента. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 14.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.