facebook

Алумни събития

frankofonski-bal_678x410_crop_478b24840a
18.12.2023 18:00

Франкофонски коледен бал

Ресторант Гозба/Артес, НБУ


Организатори:
Франкофонски център за академични постижения, Център за кариерно развитиеВодещ:
гл. ас. д-р Радосвета КРЪСТАНОВА, ръководител на Франкофонския център в НБУМодератори:
Магдалена БОЖКОВА, преподавател в департамент Чужди езици и култури
Мария ПЕЛОВСКА, студент в бакалавърска програма “Международна политика на френски език”

Участници:
Франкофонска академична общност - преподаватели, студенти, алумни, администрация, франкофони и франкофили. Със специалното участие на арх. д-р Гергана СТЕФАНОВА.

Събитието има за цел да събере преди Коледа  франкофонската академична общност в НБУ, както и всички почитатели на изкуството и културата на френски език.

Тема на бала е епохата от луи XIII до Наполеон Бонапарт. гостите се приканват да се облекат с костюми от тази епоха.

Най-добрите превъплъщения ще бъдат отличени със специални награди.

Музикалният съпровод ще бъде осигурен от арх. д-р Гергана Стефанова, която ще изпее и изсвири любими  песни на френски език.

На бала са добре дошли не само говорещите и пишещи на езика на Молиер, но и всички онези, които обичат френския език и култура.


Радосвета КРЪСТАНОВА е ръководител на Франкофонския център за академични постижения в НБУ и член на екипа на департамент “Икономика”. Преподавател е в програма “Международна политика на френски език”. Доктор по съвременна история и политически науки на НБУ и Университета на Бургундия и Франш-Конте, Франция.  Автор на преводи на философска, научна и художествена литература от френски език, сред които Антология на Жул Мишле, Издателство на НБУ, 2019 г. Съавтор и водещ на КИНОРОМАН (CINEROMAN) – Университетски клуб за франкофонска литература и кино.

Мария ПЕЛОВСКА е студент в Програма “Международна политика на френски език” и секретар на департамент Политически науки в НБУ. Съосновател и актриса в Арт Асоциация Водолей, която представя класически и съвременни пиеси на сцената на столичните театри сълза и смях, Нов театър – НДК и др. Изпълнява ролята на Антигона в адаптация по едноименните пиеси на Софокъл и Жан Ануи.

Гергана СТЕФАНОВА  е утвърден архитект, доктор на НБУ  и преподавател в департамент Архитектура. Дългогодишен участник в музикалните вечери и франкофонските балове на НБУ, с изпълнения на любими френски и франкофонски песни в съпровод на китара.


Събитието се провежда с подкрепата на ФБО.