facebook

Алумни събития

artcycle_678x410_crop_478b24840a
04.10.2021 17:00

Интерактивна документална изложба ARTCYCLE

Галерия УниАрт


Организатори:
департамент „Театър“,
Университетски театър

Университетски театър НБУ и UniArt Gallery  към New Bulgarian University имат удоволствието да Ви поканят на откриването на интерактивна документална изложба ARTCYCLE посветена на 30-годишната история на театралното изкуство в НБУ.

Заповядайте на 4 октомври, понеделник от 17:00 часа в UniArt Gallery при спазване на всички противоепидемични мерки. Очакваме ви!

Програма по случай откриване на изложбата:

4 октомври 2021 г.

Начало: 17:00 часа.

Връчване на 30 юбилейни пръстена: 17:30 часа.

 

Период на изложбата:

4-31 октомври 2021 г.

 

ARTCYCLE е интерактивна документална изложба посветена на 30-годишнината от основаването на НБУ и чества един от първите му департаменти – “Театър”. Тя проследява и представя дългогодишната театрална дейност на НБУ – реализирани спектакли, участия в международни фестивали, награди и други постижения. За създаването на всеки експонат са използвани декори, костюми, реквизит, визуални и информационни материали както и документи от различни спектакли, събития и инициативи от репертоара на Университетски театър НБУ.

Материалите и съдържанието преминават през цикъла: RECYCLE – UPCYCLE – ARTCYCLE.

Всеки обект на изложбата е съпътстван от информационна табела или QR код, представящи спектаклите и събитията, от които са използвани материали. Експонатите и инициативите, включени в изложбата, са разположени в различни вътрешни и външни пространства на НБУ. Част от тях имат предимно информативен характер, други въздействат на сетивата, а трети приканват зрителя към акция и отварят нови хоризонти за бъдещи артистични проекти. Със своите 18 обекта ARTCYCLE осветява различни моменти от 30-годишната история на театралното изкуство в НБУ.