facebook

Кариерни събития 2023/2024

2577108-copy_1050x399_crop_478b24840a

 

Кариерни събития 

 

Център за кариерно развитие организира всяка академична година кариерни събития за студентите от Нов български университет. Срещите с бизнеса са важна стъпка за израстването на младите хора.

 

 

 • Намерете мечтаната работа 
 • Срещнете се с едни от най-добрите работодатели на пазара на труда
 • Трупайте опит и знания

 

 Добавете в календара си събитията, които искате да посетите.

 

 

 

Контакти:

Нов български университет
ул. Монтевидео 21
Център за кариерно развитие
офис 101, корпус 1

 

Директор - Ирена Попова-Павлова

тел: 02/8110 131
e-mail: ipetrova@nbu.bg 

 

Специалист - Теодора Минчева 

тел: 02/8110 141
e-mail: tmincheva@nbu.bg 

 

e-mail: career@nbu.bg 

Facebook: CareerDevelopmentCenterNBU

Instagram: Career Development Center NBU

 

 

 • Manpower 12.03.2024
 •  

   

  MASTERCLASS: Трансформационно лидерство

   

   

  Заповядайте на 12.03.2024 г. от 14:30 ч. в зала 409, к1.

  Запазете своето място чрез регистрационната форма по-долу.

   

  Уважаеми студенти и преподаватели,

  Ние от Менпауър България, Асърт Интернешънъл и Кариерен център към Нов български университет ви каним да се включите в едно провокиращо промяна и вдъхновяващо пътешествие в света на трансформационното лидерство.

  Те ще споделят работещи практики, вдъхновяващ опит и научени уроци от своя професионален живот, с фокус върху лидерските компетенции на съвременните лидери: самопознание, създаване и случване, въздействие.

  Можете да се регистрирате ТУК до 08.03.2024 г., както и да зададете предварително своите въпроси към лекторите.

   

  Лектори:

  Иван Шербанов, Country General Manager, Manpower Bulgaria

  Мария Стоева, Country Lead, ASSERT INTERNATIONAL Bulgaria § Head of Business Development, Manpower Bulgaria

  Мария Ангелова, People & Culture Lead, Manpower Bulgaria

   

  Фасилитатор:

  Екатерина Тонова, Learning & Development Project Manager, ASSERT INTERNATIONAL Bulgaria

   

  Форматът на срещата ще бъде дискусионен с мотивационна лекторска част.

  Събитието ще продължи 90 минути, с начален час 14.30 ч.

  Transformational Leadership Masterclass 2024 се организизра специално за студентите от бизнес специалностите в Нов български университет, както и за техните колеги с интерес и знания в сферата на човешките ресурси, организационната психология и мениджмънт.

  Вярваме, че визията за бъдещето е част от трансформацията на всеки от нас и лидерският подход е това, чрез което бизнеса и хората взаимодействат успешно.

   

  Очакваме ви!

   

 • AUF 06.03.2024
 •  

   

  Говорене и презентиране пред публика

   

  Събитието е първо от поредица от три насочени към професионалната организация и ще се проведе на френски език. Могат да се включат до 12 студента. Следващото обучение ще е насочено към изготвянето на CV и мотивационно писмо и ще бъде на български език, като в него ще могат да се включат и по-голям брой студенти.

  Последното, трето, събитие ще е насочено към реализацията на студенти, изучаващи международни отношения и дипломация или с интереси в областта.

  Запазете своето място на: politicalsciences.nbu@gmail.com

   

  Ще ви очакваме на 06.03 от 10:00 ч. в зала 20!

   

 • Fulbright: 27.02.2024
 •  

   

  Представяне на стипендиите Фулбрайт

   

  Това е представяне на стипендии за магистърски и докторски програми, както и за преподавателска и изследователска дейност в САЩ, предоставени от програма „Фулбрайт“ и Българо-американската комисия за образователен обмен. Ще представим информация за академичната 2025-26 г. Събитието запознава българските студенти и преподаватели с възможностите за академично и професионално усъвършенстване в САЩ.

   

  Мария Костова е програмен координатор за български стипендианти в Българо-американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ с богат професионален опит. Има магистърски степени по англицистика и американистика и по политология от Софийски университет.

   

  Ще ви очакваме на 27.02 в зала 20 от 11:20 ч.!

 • HP INC. Bulgaria: 17.01.2024
 •  

  Стажантска програма в HP Inc. Bulgaria 

   

   

  17.01.2024 I Музей НБУ I 14:40 ч.
   
   
  Събитието ще представи Стажантската програма на HP Inc, Bulgaria „InternStellar Program”, която грабна първото място на Career Show Awards. Ще разберете в детайл за програмата, нейните възможности, предимства и отворените позиции за стажанти. Участниците ще се гмурнат дълбоко в преживяванията на лекторите, които биха могли да споделят от първо лице опита и впечатленията си от програмата.
   
  Васил Александров – Client Reporting Manager и ръководител на стажантската програма в HP Inc. Част от екипа на HP Inc. е от 2015г. Претърпява огромно развитие, довело го до мениджърски пост днес.
   
  Ива Георгиева – Supply Chain Team Leader в HP Inc. Bulgaria
  Образование; 6 години стаж в HP, започнала е своята кариера в компанията като стажант, след което е преминала успешно през няколко роли, участвала е и в редица доброволчески проекти и инициативи.
   
  Михаела Найденова - Business Analyst в HP Inc. Bulgaria;
  Присъединява се към екипа на HP преди 9 месеца като стажант в звеното, което се занимава с "Репорти и Анализи".
   
   
  Ще ви очакваме!
   
   
   
   

   

 • Postbank: 06.12.2023
 •  

   

  "Гейминг, одит и данни в Пощенска банка: сваляме костюмите“

   

  В рамките на събитието ще бъдат представени най-новите геймифицирани подходи в процеса на обучение и възможностите за персонализирано кариерно развитие в Пощенска банка. Ще бъдат представени конкретно най-новата академията за одитори Audit Trainee Program и стажантката програма в компанията. Студентите ще научат от топ експерти на най-високо ниво в банката какво се крие зад модерния одит, как той е свързан с всички дейности и процеси в една финансова институция и какво представлява ключовият процес по съхранение и управление на данни в контекста на съвременната дигитална трансформация и най-новите технологични тенденции.

   

  Гост лектори:

  Светослава Куртева е началник отдел Обучение и управление на представянето в Пощенска банка. Тя е професионалист в сферата на обученията и професионалното развитие на хората с повече от 15 години опит в банковата сфера. Възпитаник е на Техническия университет в София, като професионалните ѝ квалификации включват сертификационна програма към CIPD, както и сертификация като Solution focused Coach към Erickson International. В последните години страстта ѝ е да търси различни дигитални и нестандартни решения за обучение, работи в посока ученето като игра и персонализиране на служителско преживяване. Светослава вярва, че всеки иска да се развива и има потенциал да бъде успешен, за което е необходимо да бъде създадена правилната нагласа (лична мотивация) посредством подходящите инструменти.

   

  Савина Печилкова е Директор Вътрешен одит в Пощенска банка. Тя започва развитието си в компанията като стажант и преди да заеме настоящата си позиция е била Младши одитор. Одитор, Старши одитор, Мениджър и Началник отдел Бизнес одити. Савина е свидетел на трансформацията на функцията от типично ревизорска дейност до модерен одит отдел, който прилага най-модерните практики, вкл. agile методи и data analytics.

   

  Момчил Чергански, заместник директор Вътрешен одит и Началник отдел Бизнес одити с над 20 години опит във вътрешния и външен одит, придобит в Пощенска банка и Делойт България. Опитът му е в областта на одити на банки, международни счетоводни стандарти, финансови отчети, бизнес процеси и контроли, работа с данни, управление на хора и проекти, развиване на клиенти и услуги. Извън професионалните  ангажименти, хобитата му са програмиране, технологии, музика, китара, гейминг, история, пътуване.

   

  Димитър Матакиев, директор Управление на данни и моделиране и Chief Data Officer има повече от 16 години опит в областта на разработване на вътрешни модели за управление на риска с големи масиви от данни, бизнес задания и тестване на нови системи за риск и финанси, както и принос към строен процес по управление на IT разработки.

  Пощенска банка е международно сертифициран топ работодател, ориентиран към високите технологии, който разчупва представите за банката като консервативно място за работа. Компанията непрекъснато подобрява преживяването на кандидати и служители и го персонализира, като залага на иновативни подходи, канали и технологии, сред които: геймификация в дигитална и VR среда при подбор, онбординг и обучение, кандидатстване за стаж с Instagram CV, първият в България кариерен чатбот във Viber, кариерен сайт с игровизация, интерактивна Learning платформа с персонализиран портал, симулатор за обратна връзка с ChatGPT и др.

   

  Очакваме ви на 6-ти декември от 14:40 ч. в зала 20 !

 • Manpower: 01.12.2023
 •  

   

  "Международна мобилност - внос на хора от трети страни"

   

   

  Уважаеми колеги,

   

  В продължение на сътрудничеството ни с  Менпауър България бихме искали да ви информираме, че продължаваме срещите си и през тази академична година.

   

  Имаме удоволствието да ви поканим да се включите в първата дискусия, в която ще обсъдим в дълбочина защо и как хора от трети страни идват да работят в България, и какъв е процесът.

   

  Ще ви представим своите експертни съвети, реални казуси и насоки, които да ви помогнат да разберете тази тема в детайли. 

  Предлагаме ви възможността да се регистрирате за дискусията, която ще се проведе на 1 декември 2023 г. от 13 ч. до 14 ч. в Аулата на Нов български университет.

   

  Лектори ще бъдат:

  Крайният срок за записване е 28 ноември 2023 г.

  Регистрирайте се сега, за да си осигурите място за обучението! 

  Линк за регистрация: International Mobility - Import of People from third countries (google.com)

   

  Очаквайте скоро през:

   

  ∙             Месец януари 2024 - кратки и важни съвети за студенти при кандидатстване за работа.

  ∙             11 март 2024 - Ден на отворените врати в Менпауър за студенти от всички специалности в НБУ.

  ∙             В края на месец март 2024 - събитие, посветено на темата „Лидерство“.

  ∙             В края на месец май 2024 представяне на специалните проекти: Outplacement, асесмънти и др.

   

   

 • ABLE: 30.11.2023
 •  

   

  "Генериране на стартъп идеи с РАЯ ЦВЕТКОВА"

  Сигурно сте се чудили дали има конкретни стъпки зад избирането и развиването на успешните бизнес идеи. Елате на нашата работилница посветена на генериране и намиране на правилните за вас бизнес ниши и ще имате възможност още на място да изпробвате утвърдени стъпки и методологии.
  Събитието ще и интерактивно! Всички участници ще имат възможност да работят по групи, а след това ще могат директно да приложат натрупаните знания за следващото си начинание.
   
  На всички присъстващи ще изпратим безплатно и “Наръчник за генериране на стартъп идеи”. 
   
   
  Програма:
   
  5 минути представяне на лектори
  30 минути работилница за генериране на бизнес идеи
  10 минути Q&A и информация за ABLE Activator
   
   
  Относно Рая Цветкова:
  Рая Цветкова е завършила CITY College, международен факултет на University of Sheffield, с отличие. Тя е член на Управителния съвет и мениджър младежи проекти на Сдружение „Бъдещето сега“ – младежка организация, която работи по развиването на разнообразни национални и международни проекти в сферата на образованието, личностното развитие, гражданската активност и др.

  Очакваме ви на 30-ти ноември от 14:40 ч. в Музея на НБУ!

   

   

 • Peugeot: 22.11.2023
 • Новостите в автомобилния бизнес. Спецификацията на електромобилите

   

   
  Екипът на Център за кариерно развитие ви кани на следващото кариерно събитие, организирано специално за вас!
  На 22.11.2023 г. от 14:40 ч. в Музей, НБУ ще ни бъдат на гости София Франс Ауто.
   
  Лектори ще бъдат:
  • Горян Горянов – Директор сервизна дейност в София Франс Ауто. Отговаря за цялата мрежа по сервизиране на превозни средства в групата и има над 20години трудов стаж в бизнеса.
  • Цветелия Гарванска - HR Мениджър в София Франс Ауто
  По време на срещата ще се представят новостите в автомобилния бизнес, спецификацията на електромобилите и новите регламенти, които касаят и България.
  Ще можетете да разговаряте лично с г-жа Цветелия Гарванска - HR Мениджър, за да обсъдите бъдещата ви кариерна реализация в София Франс Ауто.
   
   
  Очакваме ви!
   

   

   

 • Pleggi: 20.11.2023
 •  

   

  HR: Rush for Practice at NBU part one – съвместна инициатива на Българската асоциация за управление на хора, стартъп компания за софтуер Pleggi и Нов български университет  

   

   

  Съвместната инициатива в областта на управлението на човешкия капитал е с продължителност един месец. Стартира с представяне на регламента за участие в състезанието за студенти и запознаване с работодателите, продължава със сформирането на екипи от по двама студенти и изпълнение на конкретна задача под ръководството на ментор: „Предварителен подбор на кадри за реални отворени позиции, използвайки професионално дигитално HR решение за оценка на потенциала на кандидатите за работа от поколения Y и Z - Pleggi“.

   

  Инициативата завършва с представяне на резултатите от подбора, оценка на труда им от работодателите и награждаване на най-успешните екипи от студенти. Тази инициатива дава възможност на студентите да се срещнат с представители на бизнес организации, да разберат практиките по изпълнение на функциите по УЧР, да участват в реален процес по подбор на таланти като работодатели или кандидати за работа, да придобият нови умения в областта на УЧР, да оценят своя потенциал и готовност за работа на конкретна позиция, стъпвайки на установени във времето научни методологии (психометрия, невро науки), съвременни технологии (Machine Learning, Big Data) и игровизация. Освен, че ще се вживеят в ролята на специалиста по подбор, студентите ще имат възможност да разберат, как да оценят потенциала си и да надградят стандартното си CV, така че да предизвикат интереса на работодателите.

  Опитът, натрупан по време на инициативата, ще осигури конкурентно предимство на всеки студент при реализация му на пазара на труда.

   

   
  Заповядайте на 20.11.2023 г. от 18:30 ч. в Аулата, за да разберете повече за състезанието!
   
   
   
   
   
   
 • Coca-Cola Europacific Partners: 09.11.2023
 •   

   

  Coca Cola Europacific Partners: „Taste Success“  

   

   

  Заповядайте на 9-ти ноември от 14:40 в зала 214, корпус 1, за да се срещнете с представители на CCEP!
   
   
   
  Заповядайте на 9-ти ноември от 14:40 в зала 214, корпус 1, за да се срещнете с представители на CCEP!
  Екип от Coca-Cola Europacific Partners ще представи стажантската прогрaма за 2024 г.
   
  Ще чуете истории за успеха и как един стажант преминава през цялостната им програма.
  Гости ще ни бъдат:
  Йоанна Георгиева, Manager: Talent Acquisition
  Кристиянна Атанасова, Professional: Talent Acquisition
  Ралица Радева (стажант, преминал програмата)
   
  Време е за старт в кариерата! 
   
   
  Заповядайте на 09.11.2023 г. от 14:40 ч. в зала 214, корпус 1 в Нов български университет, за да се срещнете с представители на Кауфланд!
   
   
   
   
 • Алумни семинар: департамент "Администрация и управление": 07.11.2023
 •  ПОКАНА

   

  ДЕПАРТАМЕНТ „АДМИНИСТРАЦИЯ И УПРАВЛЕНИЕ”

  ПРОГРАМИ И ОБЩНОСТ “БИЗНЕС АДМИНИСТРАЦИЯ”

   

  ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ

   

  Алумни семинар

   

  Новите импресии за лидерството: Сократ, ние и другите... Каузата – вечната музика в нашия живот

  Представяне на научно издание „Академични ценности и дигитални трансформации – мисия, стандарти и лидерство в образованието. Юбилейно издание, посветено на 30 годишнината от създаването на Нов български университет и първите МВА/ВА програми у нас“

  Споделени идеи от основателите, иноваторите и приятелите на програмите БА и департамента.

  На една вълнуваща среща със спомените, нашите постижения, с награди за най-добрите през последната учебна година и за вечното търсене на предизвикателства и нови перспективи...

  За да бъдем заедно, на чаша вино с приятели, студенти и преподаватели, успешни бизнес лидери, мениджъри и предприемачи, завършили програмата.

  И много приятни изненади в…Enjoy Artes!

   

  За нас ще бъде чест да сте сред нас!

   

   

  7 ноември 2023 г. ∙ 18:00 ч. ∙ Зала 310, Корпус 1

   

  Ще ви очакваме!

  ДЕПАРТАМЕНТ „АДМИНИСТРАЦИЯ И УПРАВЛЕНИЕ”

  Център за кариерно развитие

   

   

   

   

 • ПроКредит Банк: 25.10.2023
 •  

   

  Финален конкурс за изработка на дизайн на „Младежка дебитна карта“  

   

  В продължение на партньорството между ПроКредит Банк и Нов български университет, студентите от програмата „Графичен дизайн“ работиха по реален проект – дизайн за дебитна карта и маркетинг кампания за сметка „Генерация Z“. 
   
  Студентите представиха своите проекти и шест от отборите бяха отличени като най-добре справили се със заданието. 
   
  ПроКредит Банк създаде конкурс в социалните мрежи, където чрез гласуване потребителите избраха най-добрия дизайн, който ще бъде реализиран за картата към сметката „Генерация Z“. 
   
  Oфициалното награждаване на отличените шест отбора ще се състои в Нов български университет, зала 20 от 14:40 ч. на 25-ти октомври
   
   
   
 • Кауфланд: 19.10.2023
 •  

   

   

  Докосни се до света на Kaufland и научи разнообразните възможности за старт и развитие в компанията.

   

  Какво е да работиш за един от най-големите работодатели в страната?

  Събитието цели да запознае аудиторията с разнообразните възможностите за развитие в Kaufland, както и да представи бъдещите си активности и събития, които ще се проведат съвместно с НБУ.

  Ще се проведе и ‘‘Quiz‘‘ с награди.

   

  Лектори:

  Ивета Георгиева е част от Kaufland от 2 години в отдел ‘‘Човешки ресурси‘‘. Стартирайки като асистент ‘‘Човешки ресурси‘‘, в момента отговаря за партньорствата с университетите на територията на страната. Един от основное участници в реализирането и провеждането на Kaufland Business Academy- първата по рода си практически ориентирана бизнес академия /проект от голямо значение за компанията/.

  Цветелина Панева е ключов представител на компанията, който стартира пътя си в Kaufland от пилотното издание на Kaufland Business Academy. Тя е част от стажантската програма на компанията в отдел ‘‘Човешки ресурси‘‘, която съчетава успешно със своето обучение към момента.

   

  Заповядайте на 19.10.2023 г. от 14:40 ч. в зала 110, корпус 2 в Нов български университет, за да се срещнете с представители на Кауфланд!

   

   

 • Панаир на доброволчеството: 10.10.2023
 •  

   

   

   

  Панаир на доброволчеството

   

   

  Заповядайте на 10.10.2023 г. от 11:00 ч. в Център за книгата, а от 12:00 ч. в Общите пространства на корпус 1 в Нов български университет, за да се срещнете с представители неправителствения сектор!

   

  Искате ли да оказвате положително влияние върху света?

  Искате ли да допринесете с времето и уменията си за значими каузи?

  Включете се в университетския Панаир на доброволчеството в Нов български университет. 

  Очакваме ви на 10 октомври от 11:00 ч. в Център за книгата, а от 12:00 ч. се местим в общите пространства на корпус 1.

   

  Защо да станете доброволци?

   

  Направете промяна: Доброволчеството е мощен начин да направите осезаема разлика във вашата общност и извън нея. Независимо дали сте запалени по опазването на околната среда, образованието, здравеопазването или друга кауза, тук има място за вас.

   

  Изградете мрежа от контакти: Доброволчеството не е само даване; става въпрос и за получаване. Ще имате шанса да срещнете хора с подобно мислене, да изградите трайни приятелства и да разширите професионалната си мрежа.


  Личностно израстване: Доброволчеството предлага възможности за личностно развитие. Можете да научите нови умения, да придобиете ценен опит и да подобрите автобиографията си, докато правите нещо значимо.


  Бъдете гъвкави: Разбираме, че графикът на всеки е различен. Предлагаме широка гама от възможности за доброволци с различни времеви ангажименти.


  Присъединете се към подкрепяща общност: Ще работите заедно с отдадени хора, които споделят вашите  ценности и страст.

   

  Надградете своите знания: Учене чрез доброволчество. Развиите нови знания, умения и компетентности. Намерете различна възможност за практика. 

   

   

   

   Български младежки Червен кръст

   

   

  Обучение и подготовка по първа долекарска помощ, психосоциална подкрепа и реакция при бедствия, аварии и кризи. 

   

  Подготовка и повишаване на информираността на млади хора за превантивни дейности в случаи на различни инциденти с цел опазване живота и здравето на околните. 

   

   

  Каритас България

   

   

   

   Играя и уча с деца бежанци и мигранти

  Бъди приятел, учител и вдъхновител на деца, търсещи спокоен и достоен живот, далеч от родните си места. В центровете за бежанци палитрата от възможни занимания е пъстра -  можеш да водиш образователни сесии, да организираш творчески и спортни занимания, да упражняваш познанията си по арабски език, да водиш театър, музика, танци или накратко нещото, в което е творческата ти сила.

  Децата, които се опитват да се интегрират в българската образователна система имат голяма нужда от помощ с научаването на български език и подкрепа с домашните. Можеш да бъдеш до тях и да им помагаш.

   

  Мостове на изкуството

   

  В социален център“Благовещение” можеш да се включиш в заниманията по арт терапия, музикална терапия и трудотерапия (работа с керамика и глина), които нашите специалисти провеждат за децата и младежите с увреждания, посещаващи го. Можеш да участваш и като придружаваш младежите от центъра ни на екскурзии. 

  “КаритАрт” е социална ателие на Каритас София, чиято цел е изработените изделия от работилниците с деца и младежи от център “Благовещение” и жени бежанки, да достигнат до хората, търсещи подарък с кауза. Като доброволец можеш да се включиш в благотворителните базари, в които “КаритАрт” участва.

   

  Young Caritas

   

  Young Caritas е младежкото движение към "Каритас София", което цели да подкрепи и развива социалните и хуманитарни лидери на утрешния ден. Насочен към ученици, студенти и специалисти между 18 и 30 години, то е общност от съмишленици, които са готови да отделят време и енергия за осъществяването на различни инициативи и проекти, насочени към най- уязвимите групи в нашето общество.

  Ако ти си на възраст между 18 и 30 години, вълнуваш се от социално значими каузи и искаш да развиваш уменията си в полза на цялото общество, Young Caritas няма търпение да те посрещне!

   

  TimeHеroеs

   

   

   

   

  Фондация TimeHeroes: Избери една всички разнообразни мисии на сайта ни 


  Сдружение "Конна терапия”: Водѝ конче за терапия на деца със специфични нужди край Кокаляне


  Фондация “Подарете книга”: Запиши се за обучение и посети дом, за да станеш приятел на дете през октовмри

  Сдружение “ЗА ЗЕМЯТА”: Подкрепи дейността на "За Земята" с проучвания, превод на текстове и присъствие на събития