facebook

БиблиотекаВизуалните изкуства в личната библиотека на Атанас Славов

Визуалните изкуства в личната библиотека на Атанас Славов

Изложба „Визуалните изкуства в личната библиотека на писателя Атанас Славов“ е съпътстващо събитие на Седми Атанас-Славови четения „Атанас Славов и кодовете на визуалното“, организирани от департамент „Нова българистика“ и Център за книгата.

Атанас Славов приживе дарява на Нов български университет своята библиотека и архив. В изложбата са включени книги от библиотеката и копия на документи от Университетския архив, които го разкриват като киносценарист и автор на сценарии за анимационни филми и художник.

Атанас Славов e познат на широката публика като писател, журналист и преводач. През по-голямата част от живота си работи в чужбина в радио „Свободна Европа“, „Би Би Си“ Лондон, „Гласът на Америка“. В САЩ създава издателство, с което привлича много от пишещите български емигранти. След 1989 г. той се завръща в България.

По повод изложбата е изготвена библиография по темата, включваща общо 52 библиографски описания. Пълен списък на документите от личната библиотека на писателя може да се разгледа в библиотечния каталог.

 

17 януари - 17 февруари 2017 г.

Библиотека, първи етаж

 Плакат