БиблиотекаБази данни с временен достъп

p1020253_1050x399_crop_478b24840a

 

Научни списания от Brill

 

 

До 15 ноември 2017 г. библиотеката организира временен достъп до избрани заглавия от научни списания на издателство Brill. Тематичните области са в хуманитарните и социални науки. Включени са издания и на тема биология. Езикът на статиите е английски. Чрез онлайн платформата на Brill се предлагат повече от 280 научни списания като 13 от тях са Open Access. При провеждане на търсене, резултатите с маркиран малък зелен правоъгълник предоставят пълнотекстов достъп.


Издателска къща Brill е основана през 1683 г. Тя е с богата история и силно международно присъствие. Седалището на компанията е в Лайден, Холандия, с филиал в Бостън, Масачузетс (САЩ).

 

Информация: бюро „Справочно-библиографска информация“, тел. 02/8110296, в. 1296 или на имейл library@nbu.bg.

 

Достъп в локалната мрежа | Достъп извън локалната мрежа

 

 

Повече от 350 научни списания на De Gruyter

 

 

До  30-ти ноември 2017 г. библиотеката организира временен достъп до пълната колекция от научни списания на De Gruyter.  Тематичните области са биология, химия, геология, право, класически изследвания, история, библиотечни и информационни науки, лингвистика и литература, математика, физика, инженерни науки, медицина, философия, религия, политика, икономика и социология. Изданията са предимно на английски и немски, но са включени и на френски, италиански, испански, португалски и други езици.

 

Независимият академичен издател De Gruyter е с история на повече от 260 години. Днес издателството публикува над 1 300 нови заглавия всяка година в областта на хуманитарните, социалните и природните науки. Седалището е в Берлин, поддържа представителства в Базел, Пекин, Бостън и Мюнхен. Търговската марка De Gruyter включва De Gruyter Akademie Forschung, Birkhäuser, De Gruyter Mouton, De Gruyter Open, De Gruyter Oldenbourg и De Gruyter Saur.

 

Информация: бюро „Справочно-библиографска информация“, тел. 02/8110296, в. 1296 или на имейл library@nbu.bg.

 

Достъп в локалната мрежа | Достъп извън локалната мрежа

 

Възможно е поискване на потвърждение от браузъра за преминаване към системата за отдалечен достъп. В този случай е необходимо да се избере „Continue to this website (not recommended)“ (за Internet Explorer), „Add Exception“ (за Mozilla Firefox) и „Proceed to…(unsafe)“ (за Google Chrome).