БиблиотекаБази данни с временен достъп

elektronni-resursi-1050x399px_1050x399_crop_478b24840a

 

Информация: бюро „Справочно-библиографска информация“, тел. 02/8110296, в. 1296 или имейл library@nbu.bg.

 

 • Списание „Music Tech“
 • До 11 юли 2020 г. Библиотеката на Нов български университет организира временен достъп до списание „Music Tech“. Могат да се четат броевете от м. януари 2005 г. до м. юни 2020  г., включително. Списанието е на английски език.

   

  Изданието е изцяло насочено към развиване на практически умения при създаването на звукозаписи. Всеки брой предлага новини за нови продукти и софтуер в областта на музиката.

   

  Достъп в локалната мрежа | Достъп извън локалната мрежа

 • Loeb Classical Library
 • До 11 август 2020 г. Библиотеката на Нов български университет организира временен достъп до дигиталната Класическа библиотека на Льоб „Loeb Classical Library“ на Harvard University Press.

   

  Тя е създадена преди повече от век от Джеймс Льоб с намерението да предостави на читателите възможност да се докоснат до писмените съкровища на древногръцкия и римския свят. Поле „Search“, разположено в горния, десен ъгъл на страницата, позволява на потребителите да търсят всяка гръцка, латинска или английска дума в цялата библиотека. Резултатите могат да се прецизират по език, автор, период и тема.

   

  От Омир до Свети Августин, [дигиталната Класическа библиотека на Льоб] осигурява достъп до творбите на класическия гръцки и латински език. За авторитет и пълнота нищо не и съперничи от другите онлайн ресурси в тази област ... Библиотеката на Льоб ... остава до днес най-леснодостъпната колекция от класически шедьоври в Англофона ... Сега, с тяхната дигитализация, [преводите] преминаха още една граница.

   

  Том Холанд, Wall Street Journal

   

  Достъп в локалната мрежа | Достъп извън локалната мрежа