facebook

БиблиотекаБиблиотека за ученика

biblioteka-za-uchenika_1050x399_crop_478b24840a

 

Библиотека за ученика - прочети и върни

 

Библиотеката на Нов български университет положи началото на колекция за ученици в гимназиален етап на обучение, включваща художествена литература, учебници и учебни помагала. Това е единствената по рода си инициатива, която предоставя възможност на ученици да използват ресурсите и услугите на модерна университетска библиотека.

Колекцията е разположена на първия етаж на библиотеката. Освен заемане на литература от нея, учениците могат да се възползват от редица предимства. В университетска среда те ще четат книги, слушат аудиозаписи и гледат филми. Не липсват и възможности за забавление, библиотечните колекции са изключително богати и всеки ще намери нещо за себе си. В компютърната зала освен в свободното интернет пространство, те ще могат да сърфират из лицензирани електронни речници и енциклопедии. Това различно преживяване ще стимулира желанието им за ефективна самоподготовка и академично обучение в бъдеще.

 

Учениците получават:

  • безплатна читателска карта, след регистрация с документ за самоличност; Декларация от родител или настойник за деца под 16 години;
  • възможност за заемане на книги от колекция "Библиотека за ученика - прочети и върни"!;
  • право на самостоятелно определяне срока на ползване, съобразно личното темпо на четене;
  • електронен пътеводител на изучаваните произведения по литература към съответния клас на своя имейл.

 

За вас, кандидат-студенти:

 "Библиотека за ученика - прочети и върни" : списък на заглавията

 Списък с препоръчителна литература за тест по общообразователна подготовка (ТОП)

 

Контакти