Майсторски клас на Сузана Клинчарова

klincharova0910_959x399_pad_478b24840a

Майсторски клас на Сузана Клинчарова

Шест млади български изпълнителки ще изнесат концерт за арфа в църквата „Сент Мери“ в Париж на 06.07.2019г.

 

Майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова, арфа

 

 

 

Шест млади български изпълнителк ще бъдат подготвени от световноизвестната арфистка проф. Сузана Клинчарова. В края на месец юни тя ще проведе кратък майсторски клас в Нов български университет. В рамките на една седмица, между 24.06 и 30.06.2019г. шест млади изпълнители ще имат възможността да се учат от една от най-добрите български музикантки. Проф. Клинчарова ще ги подготви за участие в „Лятна академия на Опус Артис, Париж“ в Международната музикална академия „Париж – Коломб“, която ще се проведе от 1 до 6 юли 2019 г.

 

Имената на избраните за участие в престижната академия в Париж са Александрина Кушинчанова, Анна-Мария Ризова, Виктория Маркова, Ивайла Тодорова, Инела Чергова и Мейв Мак Гонегал. Те са ученички в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в класа по арфа на д-р Кохар Андонян и в Пловдивското музикално училище.

 

В края на майсторския клас в Париж ще се състои концерт на младите български изпълнителки в църквата „Сент Мери“, седалище на Парижкия център за съвременна музика. В програмата ще бъде включена и нова пиеса на доц. д-р Георги Арнаудов.

 

Проф. Сузана Клинчарова е преподавател в консерваторията Ньои, Париж. Разностранната интернационална концертна и звукозаписна дейност на проф. Клинчарова я отвежда на най-известните световни сцени: „Карнеги Хол“, „Симфони Спейс“, „Гаво“, „Радио Франс“, „Токио Бунка Кайкан“ и много други.

 

Концерт в Галерия УниАрт в Нов български университет
28.06 - 17:00 ч.

 

Концерт в църквата "Сент-Мери", Париж
06.07. - 20:00 ч.

 

Адрес на църквата "Сент-Мери" в Париж

Eglise Saint Merry
76, Rue de La Verrerie - Paris - M° Châtelet