facebook

Проект "30 години НБУ и бизнеса"

obshta-fb-event_1050x399_crop_478b24840a

 

Проект "30 години НБУ и бизнеса" се състои от редица интригуващи кариерни събития в периода октомври, 2021 г. до януари, 2022 г.

Някои от тях ще се състоят на живо в Нов български университет, а други ще се състоят в онлайн платформата ZOOM.

Проектът събира отново ТОП работодателски организации и студенти.

 

Какви са ползите за вас като студенти:

 • Ще участвате в лекции и дискусии по актуални теми; 
 • Ще се докоснете до работната среда на специалисти в различни сфери;
 • Ще получите информация за стажантските програми и как да кандидатствате;
 • Ще научите за реализацията на бившите възпитаници.

 

 

 

Теоретичната подготовка, която получава всеки един от студентите в Нов български университет, благодарение на преподавателския състав, е важен аспект за подготовката на всеки един. Срещата с бизнеса и осъществяването на контакт между студентската общност и работодателите спомага за намирането на отговори, разрешаване на казуси и внедряване на младите хора до реалната работна среда.

Екипът на Център за кариерно развитие и обучителни ресурси насърчава и подкрепя  инвестицията в образование, затова искаме да подпомогнем развитието на младите и проактивни младежи като ги срещнем с бизнеса.

 

За повече информация ни последвайте във Фейсбук страницата, където ще публикуваме актуална информация относно провеждането на всяко едно от кариерните събития.

Включете се и вие!

 

Facebook: CareerDevelopmentCenterNBU

 

 

 

 

 • НБУ и Пощенска банка
 •  

   

  Пощенска банка е първата организация, която участва в проекта „30 години НБУ и бизнеса“ чрез темата: „За дигитализацията и новите пазарни лидери“.

   

  Кариерната среща има за цел да представи актуална информация за това, как се променят бизнес моделите в условията на ускорено технологично развитие и дигитализация на съвременната бизнес среда. Разглеждане на конкретни примери и практики на успешни бизнес модели. Какви умения следва да имат младите хора, за да получат успешна реализация в новата бизнес среда. Представяне на стажантска програма и подходящи свободни работни позиции.

   

  Лектор на срещата е Борислав Попов - дългогодишен служител с над 20 години опит в банковата сфера. Заемал е различни мениджърски позиции в областта на Бизнес развитие, Развитие на клоновата мрежа, Бюджетиране и анализи, Платежни инструменти, Управление на персонала. Той притежава завършена EMBA степен в Cotrugli Business School, завършени множество квалификационни и сертификационни курсове в областта на Банков мениджмънт, Ефективност на процесите, Преговорни умения, Развитие на таланти и лидерство.

   

  Линк за достъп:

  https://nbu-bg.zoom.us/j/84998209980?pwd=a0ErTk1pZHQxbmdURlpXTGk4STNuZz09 

  Meeting ID: 849 9820 9980

  Passcode: 205683

   

   

  Ако искате да разберете какво предлага Пощенска банка и какво е да работите там, изгледайте видеото:

   

   

   Поздрав по повод 30 години Нов български университет:

   

   

   

   

  Презентация: "Стажантска програма на Пощенска банка":

   

 • НБУ и Прокредит Банк
 •  

   

  ПроКредит Банк е втората организация, която участва в проекта „30 години НБУ и бизнеса“ чрез темата: „ПроКредит Банк - Защо сме различни?“.

   

  Организацията предоставя възможността на студентите да започнат позиция с трудов договор или да се присъдинят към стажантската програма.

  ПроКредит Банк е: "За инициативни, решителни, успешни и смели хора. Ценим разнообразието по отношение на образование, опит и личностни качества".

   

  Лектори на срещата ще бъдат Цветана Чолакова/Отдел Човешки ресурси/ и Кристиян Дуржев/Заместник Управител/. Те са служители с дългогодишен опит в ПроКредит, заемали са различни позиции и най-важното, започнали са в Банката преминавайки обучения и програми, аналогични на стажантската програма на банката.

   

  Линк за достъп:

  https://nbu-bg.zoom.us/j/83249968333?pwd=NHRLLzZSbEs0d2pRUXh4L1hrSFhIZz09

  Meeting ID: 832 4996 8333

  Passcode: 376387

   

    Видео ПроКредит Банк:

   

   

   

  Презентация: "Стажантска програма на ПроКредит Банк":

   

   

   Презентация: "Финансови инструменти, предлагани от венчър фондовете в  Република България“ - доц. д-р Йосиф Аврамов

   

 • НБУ и HPE
 •  

   

  Hewlett Packard Enterprise е третата организация, която участва в проекта „30 години НБУ и бизнеса“ чрез темата: „Кариерни възможности в Hewlett Packard Enterprise".

  Ще се представят кариерните възможности и новостите в сферата на веригите на доставките през погледа на мениджъра Любка Нешева и отговорник покупки - Лора Йотова. Събитието има за цел да запознае студентите с новостите в IT индустрията, какви качества са нужни за стартирането на професионален път и да се чуе вдъхновяващата история за успешно реализиралите се студенти от НБУ в HPE

   

  Повече за лекторите на събитието:

  Любка Нешева е Mениджър, Глобално планиране и студент в НБУ МБА. Изгражда успешна кариера в HPE през последните 13 години.

  Лора Йотова е Отговорник-покупки. Студент по Маркетинг в НБУ. Успешно преминала стажантската програма на HPE.

   

  Линк за достъп:

  https://nbu-bg.zoom.us/j/85106740066?pwd=SVcrSE5qOExvd0dNY0gyUjVQWmx4Zz09

  Meeting ID: 851 0674 0066

  Passcode: 995113

   

  Видео блиц интервю със служители на НРЕ:

   

   

   

   Презентация - Hewlett Packard Enterprise:

   

   

   

 • НБУ и Telus
 •  

  TELUS International е третата организация, която участва в проекта „30 години НБУ и бизнеса“ чрез темата: „Защо твоята първа работа има значение?".

   

  Събитието ще даде отговор на актуални въпроси, вълнуващи студентите:

   

  Как се изграждат ценни навици, работна етика, контакти и защо първата работа има значение в професионалното развитие и израстване? TELUS International Bulgaria ви кани да поговорите по темата, както и да разкаже повече за кариерните възможности, които компанията предлага.

   

  В рамките на събитието студентите ще се запознаят с процеса по подбор и започване на работа, ще получат ценни насоки за създаване на "перфектната" автобиография и успешното представяне на интервю за работа.

  По темата "Защо твоята първа работа има значение?" ще говорят бивши възпитаници на НБУ, които ще споделят от първо лице как са се реализирали успешно в една от най-бързо развиващите се компании у нас.

   

  Повече за лекторите на събитието:

  Венета Станева - Talent Acquisition Specialist at TELUS International

  Никол Александрова - Junior Talent Acquisition Specialist at TELUS International

   

  Линк за достъп:

  https://nbu-bg.zoom.us/j/83763191402?pwd=ZHVyaG8zT05TeDhUUG5JazgycDlFUT09

  Meeting ID: 837 6319 1402
  Passcode: 691354

   

  Презентация - TELUS International:

   

 • НБУ и Заедно в час
 •  

  Зедно в час е петата организация, която участва в проекта „30 години НБУ и бизнеса“ чрез темата: „Нов път в преподаването".

   

  Темата ще бъде равният достъп до качествено образование в страната. Ще запознаем присъстващите с предизвикателствата, пред които е изправена образователната система, какви са данните за България и примери от практиката. Ще можем да чуем историите на участници в програмата ни „Нов път в преподаването“ – какво е да се посветиш на каузата за равен достъп до качествено образование, какви предизвикателства срещаш по пътя си, кои са победите и защо си струва да се предизвикаш с тази професия.

   

  Водещи на събитието ще бъдат:

  Виолена Брождина и Калин Баев – Старши специалисти в екип „Прием на участници“ в програма „Нов път в преподаването“.

  Гост ще бъде учител, който е част от програмата и ще разкаже своята история.

   

  Линк за достъп:

  https://nbu-bg.zoom.us/j/83507571406?pwd=U3JpTUozL3RSZlFUa29ZUlRMZWtLdz09

  Meeting ID: 835 0757 1406
  Passcode: 816255