facebook

Февруари - Любен Григоров

black-background2_1050x399_crop_478b24840a

Любен Григоров

 

 

  • Моите професионални предизвикателства:

Естеството на работата ми е да комуникирам с ралични групи от лица, които произхождат повече от 10 арабски държави, като във всяка една от тях хората говорят по различен от останалите държави начин. Съответно най-голямото предизвикателство, към което съм се изправял, е да осъществя успешна комуникация с лица от държави като Ирак, Судан, Алжир, тъй като няма база за сравнение между различните диалекти, които говорят.

 

  • Какво ме кара да ставам сутрин?

Мотивацията е „горивото“, което ме зарежда във всекидневния живот - мотивацията за усъвършестването на уменията, които си усвоил, както и желанието за научаване и придобиване на нови. Чрез нея се събуждам с цел да предизвикам себе си все повече и повече, тъй като съм човек, който обича да подобрява собствените си лични рекорди постоянно.

 

  • Моето удовлетворение от работата ми:

Някак си чувството, което изпитваш, когато си помогнал на изпаднал в беда човек и виждаш неговата усмивка и проблясъка в очите му, които показват надеждата, че нещата ще се подобрят, те кара да си удовлетворен и щастлив.

 

  • Съществува ли формула за успех и каква е тя? 

Предполагам думите „работи и учи здраво“ представляват клише сред днешната младеж, но те са самата истина. Все още помня как през студентските си години немалко нощи прекарвах единствено отдаден на ученето на граматика и нови думи. Впоследствие на заран си взимах един бърз душ, закусвах и се отправях към предстоящите лекции, тъй като при мен те винаги почваха рано. Благодарение на това отдадено в учене време, мога да кажа, че успях да усвоя огромния материал, с който ме затрупваха преподавателите.

 

  • Каква е ролята и мястото на НБУ в професионалната Ви кариера? 

НБУ ми предостави необходимите база и умения, които развивам и усъвършенствам и до сега. Той заема основна роля в професионалната ми кариера. Мога гордо да кажа, че благодарение на НБУ аз работя успешно по специалността си.

 

  • Любим преподавател, кой е най-добрият съвет, който получихте от него?         

Тук бих искал да благодаря на основния състав от преподаватели в програмата „Арабистика“, а именно - доц. д-р Мариана Малинова, гл. ас. д-р Велин Белев, гл. ас. д-р Неделя Китаева, д-р Ариф Абдулах и д-р Анка Стоилова. Те положиха огромни усилия и нерви, за да ни покажат трудността и красотата на този език, както и на съпътстващата го култура и история. Още в самото начало те ме насърчиха да започна да усъвършенствам езика си самостоятелно, тъй като за усвояване на неговото богатство е необходимо безкрайно много време и усилия.

 

  • Интереси - хоби:

Бих казал, че като представител на съвременното поколение, вид видео игрите заемат място в живота ми. От доста време също прекарвам немалко време в залата, за да поддържам форма, но също така обичам да упражнявам логиката си с класическа партия шах от време на време.

 

  • Какво е Вашето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ? 

Образованието в университета няма да бъде това, което ще си представяте преди да влезете в него, а ще бъде в пъти по-добро. Ще преминете през драстични промени, които ще формират вашата зрялост. Ще Ви съпровождат опита и знанията на преподавателите. Те ще ви радват, ще ви разсмиват, ще ви предоставят както уникално удоволствие, така и дълбока емоционална ангажираност по време на Вашето следване. Един съвет от мен – обръщайте внимание и на личния живот. Разпускайте и градете щастливи моменти с колеги и приятели!

 

   Проследете и харесайте интервюто и в социалните ни мрежи - Фейсбук и LinkedIn!