facebook

Октомври - Мартина Апостолова

73539207-955346424824079-140395776462290944-n_1050x399_crop_478b24840a

Мартина Апостолова

 

  • Моите професионални предизвикателства:

Имайки предвид професията ми, всяка нова роля е предизвикателство за мен. Най-големите обаче са моментите, в които трябва да избера да откажа или да приема даден проект.

 

  • Какво ме кара да ставам сутрин?

Любовта ми към живота и нетърпението да разбера какво ме очаква в новия ден. Кафето. Любимите хора. И в последно време – есента.

  • Моето удовлетворение от работата ми:

Гледам да не се удовлетворявам особено. Много критична към себе си съм. Трудностите обаче са удовлетворение. Преминаването през тях също. Ако няма препятствия, няма удовлетворение от „победата“.

 

  • Съществува ли формула за успех и каква е тя?

Банално, но факт – да не се отказваш. Да не спираш да работиш, да си любопитен, да се развиваш. Плюс много търпение. Минус отчаяние.

 

  • Каква е ролята и мястото на НБУ в професионалната Ви кариера?

Огромна. Не бих спряла да повтарям от къде идвам (НБУ), средата, базата, с която разполагахме, както и атмосферата, са били огромна част от мотивацията ми за развитие. Но преди всичко – преподавателите, които ме поеха под крилото си и изшлайфаха така прецизно, съвестно и отговорно, разпознавайки всяка една частичка, която чака да бъде усъвършенствана.

 

  • Любим преподавател, кой е най-добрият съвет, който получихте от него?

Съвсем отговорно заявявам, че мога да цитирам поне по един съвет от всеки един преподавател, през който съм преминала. Но ето един „Талантът е 10%, останалото е труд, труд и труд.“ Цветана Манева, разбира се.

  • Интереси – хоби:

Футбол, който се превърна от почти професионално занимание - в хоби. Много обичам спорта като цяло. И голямата ми страст – моторите. Когато имам дори един свободен час, изхвърчам веднага навън да се слея с вятъра.

 

  • Какво е Вашето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ?

Да бъдат отговорни и взискателни към себе си и работата си, да са достойни човеци, с позиция и доблест. Доблестните хора са застрашен вид в днешно време. И да използват всяка една възможност, която им се предлага в този университет. (те са много);)

 

 

 Проследете и харесайте интервюто и в социалните ни мрежи - Фейсбук и LinkedIn!