facebook

Ноември - Красимира Дуковска

mg-35591_1050x399_crop_478b24840a

Красимира Дуковска

 

  • Моите професионални предизвикателства:

Предизвикателство е започването на всеки нов проект в независимия сектор, в който съм аз. Пролетта стартирах театрални занимания с деца, в училище. Беше огромно предизвикателство, но и много интересно. Последният семестър в университета снимах игрален късометражен филм на зелен екран, за да видя какво е. Месец октомври бях десет дни в Рим, за да осъществя един мой документален проект.  Дебютът ми в театъра, „Сънодива“, е след броени дни. С него Учебният театър към НБУ ще открие театралния сезон. Сама се предизвиквам постоянно да правя нови неща.

 

  • Какво ме кара да ставам сутрин?

Обичам да ставам рано, преди всички. Това е времето, в което пиша, организирам задачите си и излизам с кучето  на разходка.

  • Моето удовлетворение от работата ми:

Удовлетворение от работата изпитвам след време, когато погледна от разстояние резултата. Преди това виждам основно нещата, които могат да бъдат подобрени.

 

  • Съществува ли формула за успех и каква е тя?

Формула за успех не съм открила все още, води ме любопитството, безспирното желание да уча нови неща и работата с хора, с които споделяме общи идеи.

 

  • Каква е ролята и мястото на НБУ в професионалната Ви кариера?

Образованието в НБУ ми донесе свободата да правя това, което винаги съм мечтала, а именно да се занимавам с изкуство. Моето първо висше образование е от  УНСС и едва след магистратурите в Нов български университет, мога да правя кино и театър като актьор и режисьор.

Като  алумни, получавам подкрепата на университета в проектите ми в киното и театъра.  Безвъзмездното репетиционно пространство, консултациите с преподаватели и техническите служби на университета, са част от политиката на Нов български университет да се грижи за студентите и да ни подкрепя.

  • Любим преподавател, кой е най-добрият съвет, който получихте от него?

Не бих могла да посоча един. В университета учех от най-добрите. Срещнах прекрасни преподаватели, вдъхновители.  Работила съм заедно с режисьори от Ню Йорк и Истанбул, благодарение на инициативите на театралния департамент на НБУ. Наблюдавала съм работата на режисьори от Бродуей.

Имах късмета да бъда асистент на Елена Панайотова в два театрални проекта към Учебен театър, също да помагам в новия филм на Стефан Командарев „В кръг“, който тръгва този месец по кината. Участието в реални проекти е огромен опит.

  • Интереси – хоби:

Много обичам спорта, няколко пъти седмично задължително съм във фитнес залата. Зимата карам ски, а в топлите сезони  ходя на езда.

 

  • Какво е Вашето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ?

Прекрасно е да си студент, мога само да им кажа да не спират да учат нови неща.

 

 

 Проследете и харесайте интервюто и в социалните ни мрежи - Фейсбук и LinkedIn!