facebook

Март - Людмила Илиева

liusi_1050x399_crop_478b24840a

 Людмила Илиева

 

  • Моите професионални предизвикателства:

 

- По-добро музикално образование, повече емпатия между ученик-учител, родител-дете, ненасилствена комуникация, приоритизация, организираност, по-щастливи хора, с които да работя и удовлетворени ученици. Понякога се боря и с това денят да е повече от 24 часа, но си мисля, че няма да постигна успех. Често не ми стига.

 

  • Какво ме кара да ставам сутрин?

 

- Нямам усещането, че отивам на работа, а че сбъдвам една мечта всеки ден, която дори не знаех, че живее в мен. Позицията ми във Voice Academy е административен директор, но аз не се чувствам директор в познатата му и общоприета форма. За мен аз съм човекът, който децата срещат за пръв път и винаги намират в кабинет "Admin". Наричат ме Люси и искам да ме чувстват близка. В момента главната ми мотивацията е иновативната ни професионалната програма, която стартира през октомври 2019. Предстоят ни много важни месеци и работата по реализацията й, и истината е, че нямам търпение да я видя в действие.

 

  • Моето удовлетворение от работата ми

 

- То е в много посоки, но ако е необходимо да кажа едно главно, то е когато чуя, че родител сподели с мен колко щастливо се чувства детето му, как е изненадан, че пише домашни, как се е отворило към околните, станало е по-малко притеснително, чувства се обичано и обгрижвано, избира лятно училище пред още 2 седмици море. Това са важни за мен обратни връзки, които наистина осмислят деня ми и ме карат да се чувствам щастлива. Защото единствения шанс да променим нещо е първо да направим тази промяна в себе си и след това да я предадем на децата, и не винаги е нужно това дете да е биологично твое или да го отглеждаш, за да достигнеш до него и да му дадеш друг поглед и философия за света.

 

  • Съществува ли формула за успех и каква е тя?

 

- Комплексен човек, с разнообразни умения, които се старае да усъвършенства всеки ден, да предизвиква себе си и в мига, в който му стане удобно и лесно - да знае, че е постигнал максимума тук и е време за нещо ново. 

 

  • Каква е ролята и мястото на НБУ в професионалната Ви кариера?

 

- Голяма. Моя състудентка ме запозна с основателя на компанията, в която работя в момента. Това беше и основната причина поради която записах НБУ, а именно - контактите, преподавателите, които са действащи в сферата, в която преподават и имат много какво да кажат за истинския живот на дадена професия, а не само теорията й.

 

  • Любим преподавател, кой е най-добрият съвет, който получихте от него?

 

- Проф. д-р Десислава Бошнакова е отговорът, а за съвет...трудно ще ми е да изброя един, но мога да кажа какво усещане създаде в мен - мисли креативно и извън кутията. :)

 

  • Интереси – хоби:

 

- Ето това е нещо, което изпускам в момента. Нямам хоби - не ми остава време за такова, но съм си обещала до края на годината да реорганизирам дните си и да изчистя този пропуск. С интерес следя всички модни тенденции и ревюта, както и следвам изключително много стилисти в instagram. Обожавам тази платформа.

 

  • Какво е Вашето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ?

 

- Мислете извън кутията. Всяка една такава, която е поставяна върху вас от околните и използвайте колкото можете по-рядко думата "трябва". Нека да бъде "нуждая се от..". Използвайте момента прекаран из коридорите и залите на НБУ ползотворно, търсете себе си и се опитайте да вземете максимално много знания и умения. 

 

Проследете интервюто в социалните ни мрежи - Фейсбук и LinkedIn!