facebook

Юли - Стефани Ханджийска

stephanie1_1050x399_crop_478b24840a

 Стефани Ханджийска

 

  • Моите професионални предизвикателства:

Професионалната ми практика е твърде разнообразна, за да мога да определя един конкретен периметър.

Тя се простира главно в полето на хореографията и управлението на проекти, като всеки проект, по който работя, е напълно различен, и съответно и предизвикателствата, които носи.

 

Съвсем скоро ще пусна уебсайта си www.stephaniehandjiiska.com, на който може да се види моя работя и неща, които съм писала.

Нещата, които съм правила само в последната година включват : хореографиране и менажиране на проект за танцов филм, управление на проект за Google Special Collects, преподаване на гимназисти в Япония, управление на танцов проект във Виетнам, снимки в киното, сега ми предстои да замина като стипендиант на най-големия фестивал за съвременен танц в Европа ImPulsTanz във Виена..

 

Може би главното предизвикателство в момента за мен е къде е фокусната точка между всички светове, в които работя.

 

  • Какво ме кара да ставам сутрин:

Хората, с които работя - дали ще се операторите на Google или танцьорите, които ме чакат за репетиция в студиото, композиторите, дизайнерите, всички хора, с които си колаборирам.

Интересувам се от нови идеи, от диалога с другите и това колко различно възприемаме нещата около себе си.

 

  • Моето удовлетворение от работата ми:

Създаването на неща, които преди това не ги е имало.

Общуването с хора, наблюдаваш действията на хората и после им даваш шанс да говорят сами за себе си.

 

  • Съществува ли формула за успех и каква е тя?

Формулата за успех е постоянно да търсиш начини да се развиваш и да обогатяваш способностите си, да развиваш мрежата си от партньори и съмишленици.

 

  • Каква е ролята и мястото на НБУ в професионалната Ви кариера?

Образованието ми по антропология има огромно влияние върху холистичния начин, по който гледам на света, и ми помага много при работата в чужбина. Работила съм по проекти в Египет, Виетнам, Словения, Турция, Великобритания и Япония - образованието ми по антропология определено ми помага.

 

  • Любим преподавател, кой е най-добрият съвет, който получихте от него?

Любимите ми преподаватели са Невена Димова, Росица Гечева и Евгения Благоева! Съветите от тях са били “въплътени” - гледайки какви личности са, как преподават, какви учени са, как влияят на другите около тях.

Мечтая един ден да бъда като тях и да преподавам в НБУ.

 

  • Интереси – хоби:

Нямам хоби. Всеки интерес, който е достатъчно силен за мен, се влива в професионалната ми практика, защото иначе не би било оправдано да му отделям време.

 

  • Какво е Вашето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ?

Да отидат на Еразъм!

Да бъдат отворени, будни, любопитни, да говоря с хора и да търсят възможности за себе си и за другите. Да знаят, че могат да променят много чрез действията си и общуването си с другите.

 

 Проследете и харесайте интервюто и в социалните ни мрежи - Фейсбук и LinkedIn!

*Снимка: Адриана Чапкънова