facebook

Февруари - Цветан Василев

vasilevcvetan_1050x399_crop_478b24840a

Цветан Василев

 

  • Моите професионални предизвикателства:

Работата ми като юрист е повече от предизвикателство на арената на житейските борби за власт и успех. Тази професия е съдба, едно истинско призвание - всеки ден да преоткриваш себе си и да даваш най-доброто в работата си и да си верен до край в служба на семейството, колегите и обществото.

 

  • Какво ме кара да ставам сутрин?

Амбицията да съм най-добрият юрист на Европейския съюз.

 

  • Моето удовлетворение от работата ми:

Удовлетворението от работата ми е налице, винаги когато с мое правно становище съм успял да защитя интересите на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на европейския и български данъкоплатец.

 

  • Съществува ли формула за успех и каква е тя?

Да, за мен формулата на успеха не е комплексна като самия живот, а е проста: „Четене + четене + четене + ∞ - четене до безкрай“.

 

  • Каква е ролята и мястото на НБУ в професионалната Ви кариера?

Ролята и мястото на Нов български университет (НБУ) в моята професионална кариера е много голямо. Първата ми изява на академичното поле беше именно НБУ. В този момент научих, че простата формула за успех в живота е именно „Четене + четене + четене + ∞ - четене до безкрай“.

В НБУ завърших първата си магистратура по „Право“, която даде началото на кариерното ми развитие и беше предпоставка за още последващи успехи. Мотивиран от следването си завърших и втора магистратура по „Бизнес администрация”. Последва трета по „Публична администрация” от The National Graduated Institute for Policy studies - GRIPS в град Токио, Япония. Четвърта си магистратура по „Регионално развитие и регионален мениджмънт” получих от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - град София. Всички те са в основата на успехите в професионалната ми кариера.

 

  • Любим преподавател, кой е най-добрият съвет, който получихте от него?

Любимият ми преподавател беше гл. ас. Теодор Пиперков, който ми преподаваше Римско частно право в НБУ. От него получих много повече от съвети. Той провокира в мен амбицията и гордостта да съм юрист и да практикувам тази благородна професия до края на живота си, без да се притеснявам за ежедневните проблеми и пречки свързани с нея.

 

  • Интереси – хоби:

Освен театъра и киното като интереси, мога да споделя, че обичам много да чета и да пиша стихове.

 

  • Какво е Вашето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ?

Моето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ е свързано с дадената от мен формула за успеха в живота и кариерата. Независимо в коя част на света работите или живеете, трябва да знаете, че всичко опира до постоянството. 

 

Проследете интервюто в социалните ни мрежи - Фейсбук и LinkedIn!