facebook

Декември - Здравко Димитров

zdravko_1050x399_crop_478b24840a

Здравко Димитров

 

  • Моите професионални предизвикателства:

Управлявам стартъп в зараждащ се сектор с много неизвестни. Съществуват много възможности, но и със сигурност доста подводни камъни, с които все още никой не се е сблъскал. Основното предизвикателство е в преценката на ситуацията - понякога трябва да обмислиш внимателно следващата стъпка, но понякога и трябва да скочиш в неизвестното, за да не изпуснеш страхотна възможност. 

 

  • Какво ме кара да ставам сутрин?

Желанието да създам нещо смислено. 

 

  • Моето удовлетворение от работата ми:

Систематизираните усилия, работата в синхрон с екипа ми и ясните цели. Така се чувствам сигурен, че накрая ще бъде постигнат качествен резултат, който сам по себе си ще ме удовлетвори допълнително. Може да имаш страхотни идеи, но те няма как да се материализират сами без усилие и без организация. 

 

  • Съществува ли формула за успех и каква е тя? 

Не мисля. Всеки има свой индивидуален път и индивидуални решения на проблемите и предизвикателствата. Но винаги са необходими трезва преценка и силен дух. Колкото и клиширано да звучи, човек не трябва да се отказва от борбата за това, което иска и това, в което вярва. 

 

  • Каква е ролята и мястото на НБУ в професионалната Ви кариера? 

Завърших бакалавър „Масови комуникации“ през 2014 година. Със сигурност образованието ми в НБУ доразви и професионализира уменията ми за общуване от гледна точка на фирмени комуникации. Това продължава да генерира ползи за компанията и екипа ми. Освен това продължавам да работя с университета по различни направления - най-вече подпомагане на дейности, свързани с ориентиране на студентите към иновации и технологии. 

 

  • Любим преподавател, кой е най-добрият съвет, който получихте от него?         

Получавал съм ценни съвети от всички преподаватели, и ми е трудно да извадя един конкретен. Но със сигурност искам да благодаря на всички преподаватели, и особено на доц. Петя Александрова, в чиито лекции човек наистина обогатява своята култура и мироглед, а това е безценно. 

 

  • Интереси - хоби:

Когато ми остава време - тенис на корт. Обичам да пиша и да свиря на пиано, но за съжаление напоследък и за тях не ми остава много време. 

 

  • Какво е Вашето послание към настоящи и бъдещи студенти на НБУ? 

Възползвайте се от свободата, която ученето в университет ви дава, но не злоупотребявайте с нея. Не гонете оценки и диплома. Не претупвайте нещата. Не избирайте лесния път. Лесното няма да ви награди. И най-важното - не се страхувайте от неизвестността. Познавам много талантливи и способни хора, които не реализират потенциала си, защото ги е страх от непознати ситуации, от това да научат нещо ново, да се нагърбят с трудна задача, или да възприемат нови гледни точки. Или пък научават новото, задоволяват се с него, и спират своето развитие. Хвърляйте се към непознатото с всички сили, а не половинчато. Правете го така, както ви идва отвътре, оценявайте стойността и подкрепата на другите, и никога не тъпчете на едно място. 

 

 

  Проследете и харесайте интервюто и в социалните ни мрежи - Фейсбук и LinkedIn!